Număr semnături prezidențiale. Buică de la AEP, notificare pentru grupurile politice parlamentare

AEP
AEP

Președintele AEP a spus că va trimite o notificare grupurilor politice parlamentare cu privire la oportunitatea unui proiect de lege pentru reducerea la 20.000 a numărului de semnături necesare susținerii candidaturii la prezidențiale.

Președintele AEP, Constantin Buică, a declarat, pentru Mediafax, că va trimite o notificare grupurilor politice parlamentare cu privire la oportunitatea unui proiect de lege pentru reducerea la 20.000 a numărului de semnături necesare susținerii candidaturii la alegerile prezidențiale. Acesta a adăugat că are în vedere o inițiativă legislativă prin care să fie redus la 20.000 numărul de semnături pentru susținerea candidaților independenți, cât și pentru cei propuși de către partide.

Președintele AEP a mai spus că ar vrea ca un astfel de proiect de lege să fie adoptat „ori în sesiune parlamentară de acum, fie în sesiunea de vară".

În prezent, potrivit legii, numărul necesar de semnături pentru validarea candidaturii la alegerile prezidențiale este de 200.000 pentru partidele politice și de 100.000 pentru candidații independenți.

Pentru alegerile prezidențiale din noiembrie Biroul Electoral Central (BEC) a validat și definitivat o listă cu 14 candidați.

De asemenea, BEC a stabilit, prin tragere la sorți, ordinea pe buletinele de vot a candidaților la alegerile prezidențiale. Primii cinci sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Următorii candidați pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel