Nu mai arunca plasele de la lămâi şi portocale! Iată cum le poţi refolosi

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Pungile din plastic pentru fructe și legume pot avea întrebunițări la care nici nu te-ai fi gândit. Nu le mai arunca, îți pot fi de folos în locuință! 

De obicei, când cumperi portocale, lămâi, avocado sau ceapă de la supermarket, alimentele sunt deja ambalate în plase de plastic, gata cântărite. Mulţi sunt tentaţi să arunce aceste plase, fără să se gândească la multele întrebuinţări pe care le pot avea.

Poţi să confecţionezi un burete

Din pungile fructelor și legumelor cumpărate poți să faci un burete, pe care îl poți folosi la curățarea vaselor, aragazului, chiuvetei sau chiar pentru curățenia băii. Totodată, acest burete poate fi folosit și ca instrument pentru exfolierea pielii.

Pentru acest truc, ai nevoie de 4-5 pungi pentru fructe și legume. Este în regulă și dacă o pungă este ruptă, deoarece o vei folosi pentru straturile inferioare ale buretelui. 

1. Dintr-o singură pungă, formezi o minge și rulezi. Acesta va fi centrul buretelui tău; 

2. Introduci mingea într-o altă pungă și rulezi;

3. Repeți procedura și cu celelalte pungi rămase; 

4.  Rulezi bine pungile, până când se formează buretele pe care ți-l dorești. Dacă una dintre ele are o bucată de metal, o îndepărtezi cu o foarfecă, pentru a preveni eventuale zgârieturi. 

5. La final, prinzi buretele cu un elastic subțire.

Destul de simplu, nu?

De asemenea, poţi ţine jucăriile sau cuburile ori mingile celor mici pentru a nu mai sta împrăştiate prin toată casa, în cazul în care nu ai deja un loc amenajat sau o piesă de mobilier cu spaţii de depozitare. 

Atunci când îţi bagi încălţămintea în maşina de spălat, înainte de a porni programul, asigură-te că pui perechea într-un astfel de săculeţ pentru fructe. Plasa va ţine ambii pantofi laolaltă şi nu va permite ca acestea să se ciocnească unii de alţii în cuvă, la centrifugare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel