Nu credeam că sunt atât de proști să se spargă. Țeapă de la Băsescu

Președintele Traian Băsescu, după intervenția de dimineață la PRO Tv și conferința de presă de la Cotroceni, a mai avut timp să meargă și la televiziunea agreată de domnia sa, respectiv B1 Tv. Referitor la noul Guvern USD-UDMR, acesta a reluat tema de la emisiunea După 20 de ani, considerând că este "normal  că într-o asemenea situație premierul să depună mandatul și să spună: domnule președinte, trebuie să alcătuim un nou Guvern.(...) Nu mă interesează să fac un joc politic din asta, mă interesează să nu creez un precedent neconstitutional".

”În programul de guvernare se vorbește de USL pentru perioada 2013 - 2016. Sunt 13 locuri în care este menționat USL-ul ca fiind forța politică ce își adumă susținerea Guvernului. Dar nu mai avem USL, avem un partid care intră în Guvern, UDMR”, a spus Traian Băsescu.

Acesta precizează că prin ruperea USL, Victor Ponta nu mai este susținut de un partid sau o alianță cu peste 50%.

”A fost o mare dezbatere, dacă USL este partid sau o alianță. Atunci, ei au refuzat să vină ca partide, au venit toți trei, Victor Ponta, Constantin și Victor Ponta. Celelalte partide nu au fost chemate la consultări pentru că este un articol constituțional care spune că atunci când un partid câștigă cu peste 50%, este obligatorie desemnarea premierului de la acel partid. Ei au spus că sunt un singur partid și Victor Ponta - candidatul, cu peste 50%. Acum, partea care le asigură 50% și asigură un automatism din desemnarea lui Victor Ponta ca premier a căzut”, a explicat președintele.

Traian Băsescu a ţinut să sublinieze că obiectivul său nu este "să şicaneze", ci să instaleze un guvern constituţional.

"Nu mă interesează să fac un joc politic din asta, mă interesează să nu creez un precedent neconstituţional. Nu discutăm de o remaniere - primul ministru vrea să schimbe trei miniştri - ci discutăm de o spargere a structurii politice care a luat peste 50% în alegeri. (...) Mi s-ar părea normal ca într-o asemenea situaţie, premierul să depună mandatul şi să spună: domnule preşedinte, trebuie să alcătuim un nou Guvern", a spus şeful statului.

"Eu în câteva luni îmi termin mandatul. Nu vreau, după ce că este cel mai corupt Guvern de după Revoluţie, să îl menţin la putere împotriva Constituţiei", a mai spus preşedintele Traian Băsescu..

- Ponta e plagiator, mincinos, corupt cu acte normative - ASF. Nu l-aș mai numi.

-  Un asemenea premier trebuie să aiba o plangere penală pentru modul în care guverneaza. Mă gândesc să i-o fac spre sfârșitul mandatului.

- Victor Ponta, în disperarea de a-și face o majoritate pe care a pierdut-o pe mâna lui, va ceda și vor exista tot felul de protocoale secrete. Nu este în regulă, pentru că legile statului roman sunt valabile și pentru minorități.

- USL s-a rupt din prostie. Ponta putea să îi faca o concesie lui Johannis și să îl desemneze vice-prim-ministru.

- Ruperea USL-ului mi se pare o prostie atât de mare făcută din prostia a doi oameni politici care au pus orgoliile lor mai presus de orice. Au ratat regionalizarea, legea descentralizării și dupa parerea mea și noua lege a Sănătații.

-  Dupa ruperea USL, nici Ponta, nici Antonescu nu mai poate fi președinte.

- Nu credeam că-s atât de proști încat să se spargă.

 - Pentru democrație e mai bine, se mai relaxează.

- Ponta nu are cum să fie președinte, nu are cum. A plecat de la peste 60% și a ajuns la 30 și ceva la sută. Nu am vazut premier cu asemenea viteză de erodare.

- Oricât de prost jurist ar fi, Ponta știe că Guvernul a fost instalat doar în urma negocierilor cu USL-ul.

- Îl văd pe Emil Boc un bun candidat al dreptei. A fost un premier cinstit, care în timp de criză a luat măsurile care trebuiau luate.

- Despre o eventuală candidatură a șefului SRI la prezidentiale: George Maior este unul dintre cei mai buni cunoscatori ai statului român. Nu pot să vorbesc rău despre el pentru ca il cunosc. Pentru mine este unul dintre oameni care poate aspira la orice funcție în statul român. A fost în PSD, dar e un PSD-ist luminat. E un om care scrie, citește foarte mult.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel