Nu am blocat ancheta DNA în cazul Silaghi, spune Schulz

Fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, nu a blocat nicio investigație penală din România, potrivit unui comunicat al legislativului european, survenit după ce eurodeputatul Monica Macovei l-a acuzat pe social-democrat că nu a anunțat în plenul PE primirea cererii DNA de ridicare a imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi.

"Contrar acuzațiilor, că președintele de atunci al Parlamentului European ar fi întârziat procesarea unei cereri făcute de procurorii din România pentru ridicarea imunității de atunci a unui membru al Parlamentului European din România (n.r. Ovidiu Silaghi), acesta (Schulz) a acționat rapid, prompt și astfel și-a îndeplinit sarcinile în totalitate. Domnul Schulz a transmis dosarul în decurs de câteva săptămâni de la primirea cererii originale către Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI). Astfel, președintele Parlamentului European și-a îndeplinit obligațiile la timp și într-o manieră corectă", menționează comunicatul difuzat luni de serviciul de presă al Parlamentului European, citat de Agerpres.

Democrat-liberala Monica Macovei i-a cerut lui Martin Schulz să demisioneze din funcția de șef al Grupului Socialiștilor și Democraților (S&D), pentru că până pe 19 iunie, când a demisionat din funcția de președinte al PE, nu a anunțat primirea cererii DNA în cazul Silaghi și nici nu a trimis-o la Comisia pentru Afaceri Juridice a PE.

"Martin Schulz era obligat să transmită Comisiei JURI «orice cerere adresată Preşedintelui de către o autoritate competentă a unui stat membru în vederea ridicării imunităţii unui deputat», potrivit articolului 7 al Regulamentului de procedură al PE", citează Macovei din regulamentul PE.

„Schulz şi-a încălcat atribuţiile de preşedinte al PE prin blocarea cererii procurorilor români. Îi cer lui Martin Schulz să demisioneze din funcţia de preşedinte al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D). Cer Grupului Grupul Socialiştilor şi Democratilor din Parlamentul European să îl excludă pe Martin Schulz.Îi cer lui Martin Schulz să demisioneze din Parlamentul European", a scris Monica Macovei pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel