Nouriel Roubini, prezicătorul crizei, avertisment teribil pentru Europa

"Azi, zona euro se dezintegrează, ori vă mişcaţi  ori veţi cădea de pe stâncă” a declarat Nouriel Roubini. Economistul care a prevăzut criza, a subliniat că singura soluţie pentru salvarea zonei euro este aprofundarea integrării, în direcţia unei uniuni bancare, fiscale sau chiar politice.

[caption id="attachment_230364" align="alignleft" width="246"] zf.ro[/caption]

Liderii politici şi experţii economici reuniţi în Italia cred că economia globală se îndreaptă spre o "furtună perfectă" a riscurilor, ce includ prelungirea crizei datoriilor în Europa, prăbuşirea financiară a SUA din cauza blocajului politic şi izbucnirea războiului, pe fondul programului nuclear iranian, potrivit AP.

Participanţii la Dorumul Ambrosetti au subliniat două mari probleme: datoria tot mai mare a SUA şi incapacitatea UE de a echilibra viziunea naţionalistă a electoratului cu nevoia unei coerenţe regionale cu scopul de a salva zona euro.

Economistul Nouriel Roubini a avertizat că urmează ani sumbri. Indiferent de deciziile ce vor fi luate va urma un deceniu de creştere economică anemică. Prognoza sa a fost confirmată de statisticile date publicităţii de OECD, clubul celor mai dezvoltate state din lume, care a arătat că economia globală îşi încetineşte creşterea şi că economiile G7 vor creşte la o rată anuală de doar 0,3% în al treilea trimestru al anului 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel