Nouriel Roubini: Criptomonedele, o înșelătorie la nivel mondial

Românii au început să fie asaltați cu oferte de achiziționare a criptomonedelor. Foarte multe persoane au semnalat că au fost contactați telefonic pentru a achiziționa aceste monede virtuale. 

Nouriel Roubini, celebrul economist care a prezis criza economică atrage atenția asupra investiției în criptomonede, pe care o consideră o înșelătorie la nivel mondial. 

Celebrul economist spune că cei care ajung să investească în criptomonede se pot trezi fără bani, nefiind protejați de nici o lege. El subliniază că aceste criptomonede aruncă lumea înapoi în epoca de piatră, relatează www.stiridiaspora.ro. 

Roubini citează un studiu al ICO Satis Group,care spune că  81% din ICO(Initial Coin Offering) sunt escrocherii create de  șarlatani și escroci care doresc să-ți ia banii și să-și fugă cu ei. De asemenea, nu e de mirare că doar 8% din cripto-lichidități au ajuns să fie tranzacționate pe o bursă, ceea ce înseamnă că 92% dintre aceștia nu reușesc. S-ar părea că ICO nu servesc altui scop decît să eludeze legile care protejează investitorii. 

Afacere clasică vs criptomonede 

În vestul sălbatic al ICO, majoritatea criptocmonedelor sunt emise cu încălcarea acestor legi și reglementări, sub pretextul că nu sunt itluri. Prin urmare, majoritatea ICO nu leagă investitorii de nici un fel de drepturi legale. Acestea sunt, în general, însoțite de "hârtii albe" în loc de planuri concrete de afaceri. Emitenții lor sunt adesea anonimi și nu pot fi identificați. Iar acestea se încadrează în toate regulamentele AML și KYC, lăsând ușa deschisă oricărui infractor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel