Noul președinte ANAF avertizează evazioniștii: „O să acord multă atenție”

sursa foto: Agerpres
sursa foto: Agerpres

Noul președinte ANAF, Lucian Heiuș, le-a pus gând rău evazioniștilor, declarând că în mandatul său va lupta mai ales cu marea evaziune fiscală.

„Acei doi ani de pandemie probabil au dus activitatea FISC-ului în letargie și trebuie să depășim acest moment. Să fim realiști, în doi ani de pandemie fiecare a încercat să evite contactele cu alte persoane, paranoia prin care am trecut, mai ales în primul an, a dus la limitarea controalelor pentru a preveni transmiterea acestui virus.”

„Mobilizarea ANAF e totală și acesta e mesajul meu din prima zi: trebuie să acționăm cu fermitate împotriva evaziunii fiscale care e un flagel al economiei românești. Nu e normal ca o bună parte din agenții economici să-și desfășoare activitatea corect și peste drum altul să nu respecte nimic să facă evaziune, să nu plătească și să deformeze și mediul concurențial.”

„Eu tot am spus că dacă un hoț fură din buzunarul unei persoane, un evazionist fură din buzunarul tuturor românilor. Acest lucru nu mai e de acceptat”, a declarat Heiuș pentru B1 TV.

„Nu mă încălzește cu nimic un număr mare de amenzi”.

„Resursele ANAF-ului sunt limitate și trebuie direcționate spre marea evaziune fiscală, spre marile zone în care se produce evaziunea, dar avem și acțiuni de prevenție, conștientizare, pentru a le spune comercianților că e bine să-și fiscalizeze veniturile. O să acord multă atenție proiectelor de atenționare și informare cu diverse categorii de contribuabili”, a mai spus șeful ANAF pentru sursa citată.

Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale Agenției

"Îmi asum misiunea de a demonstra că ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, că această instituţie merită încrederea şi respectul cetăţenilor, dar şi că vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau să vă anunţ că în următoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune. Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum şi parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituţii. Acţiuni ferme şi decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei", a mai spus Heiuş și zilele trecute.

Acesta a adăugat că plata taxelor şi impozitelor este şi un act de responsabilitate socială pentru fiecare, de la marile corporaţii, la mici antreprenori, până la persoanele fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel