NOUĂ stare de alertă, moțiune de cenzură ”ACUM”. România, în genunchi!

Ludovic Orban a spus că poate fi luată în calcul prelungirea stării de alertă.

Premierul a declarat, sâmbătă, la Suceava, că, în cazul în care transmiterea în comunitate a noului coronavirus rămâne semnificativă, ar putea fi luată în calcul prelungirea stării de alertă.

Cred că așa se va întâmpla. Va fi stare de alertă până pe 15 august, poate chiar încă o săptămână. După, se va reveni la o pseudo-normalitate, pentru că, pe 27 septembrie, ar trebui să aibă loc alegerile locale. Ori alegeri locale în stare de alertă… greu de susținut așa ceva. În democrație, trebuie să-ți faci campanie electorală, să te duci să vorbești cu alegătorii, nu poți să faci totul pe Internet.

Infectările sunt în creștere. Înțeleg că spitale mari au ajuns deja la limită, cum e Matei Balș. Nu avem motive să ne bucurăm foarte tare.

Ca populația să rămână în alertă, eu zic că este un lucru bun, adică să respecți pe cât posibil distanța socială, în clădirile publice închise să porți mască. Lucrurile acestea trebuie să existe. Dar, din punct de vedere strict politic, cred că Guvernul va împinge starea de alertă cât mai mult posibil. Nu știu dacă legea permite să aibă loc alegeri în stare de alertă. Eu cred că nu, pentru că, în secția de votare, pot fi lejer 100 de persoane la un moment dat. Deci, nu cred că poți să faci alegeri în stare de urgență sau de alertă. Asta ar însemna, în continuare, amânarea alegerilor locale și implicit amânarea alegerilor parlamentare. Deci, ne aflăm într-o situație nu foarte confortabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel