Nouă sfaturi prețioase pentru o inimă sănătoasă și plină de viață

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

O dietă sănătoasă pentru inimă este ingredientul esențial al schimbărilor stilului de viață recomandat pentru prevenirea și tratamentul bolilor de inimă. Consultați aceste 9 sfaturi pentru o dietă sănătoasă pentru inimă.

Alegerile noastre alimentare precare generează un impact mai mare asupra sănătății decât inactivitatea fizică, alcoolul și fumatul, la un loc, deoarece o inimă sănătoasă este esențială pentru o sănătate generală bună. 

Bolile de inimă sunt una dintre principalele cauze de deces din întreaga lume și uneori, fără a da măcar semne de avertizare, aceste afecțiuni cardiace s-au dovedit a fi foarte critice, motiv pentru care a devenit foarte important să-ți verifici sănătatea inimii în mod regulat.

Ce trebuie să faceți?

O dietă sănătoasă este un ingredient esențial al schimbărilor terapeutice ale stilului de viață recomandat pentru prevenirea și tratamentul bolilor de inimă. Într-un interviu acordat HT Lifestyle, dr. Tilak Suvarna, cardiolog senior intervențional la Institutul Asiatic al Inimii din Mumbai, a enumerat 9 sfaturi de alimentație pentru o inimă sănătoasă:

1. Creșteți-vă aportul de fructe, legume și salate care sunt surse bune de vitamine și minerale, sărace în calorii și bogate în fibre alimentare.

2. Consumați mai multe cereale integrale în loc de cereale rafinate. Cerealele integrale sunt surse bune de fibre și nutrienți care sunt esențiali pentru sănătatea inimii. Cerealele integrale includ făină integrală, pâine integrală, cereale bogate în fibre, orez brun, fulgi de ovăz.

3. Evita alimentele bogate in grasimi saturate sau colesterol. Acestea includ alimente prajite, unt, lactate bogate in grasimi, carne procesata, carne rosie. Colesterolul ridicat duce la depunerea plăcii în arterele inimii, care este un precursor al atacurilor de cord.

4. Reduceți cantitatea de calorii. Alimentele cu zahăr, cum ar fi deserturile, dulciurile, produsele de panificație, băuturile dulci, precum și alimentele procesate sau rafinate cresc cantitatea de calorii nedorite, ceea ce poate duce la creșterea în greutate, acumularea de grăsimi, agravarea diabetului preexistent, toate acestea fiind factori care cresc riscul de a avea boli de inima.

5. Reduceți aportul de sare din dieta dumneavoastră. Excesul de sare este principalul vinovat pentru hipertensiunea arterială, care, la rândul său, vă poate afecta arterele și inima.

6. Verificați etichetele produselor alimentare de pe articolele pe care le cumpărați și căutați conținutul de calorii, zahăr, sare și grăsimi.

7. Includeți în dieta dumneavoastră nuci sănătoase, cum ar fi migdalele.

8. O lingură de semințe de in zilnic ajută la creșterea HDL sau a colesterolului bun.

9. Controlați dimensiunea porției. Mâncarea în exces poate duce la un aport crescut de calorii. Mănâncă porții mai mari de alimente cu conținut scăzut de calorii, bogate în fibre și cu conținut ridicat de nutrienți; porțiile mai mici rezervă-le alimentelșr bogate în calorii, bogate în grăsimi și procesate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel