Nouă metodă de a face ciocolată, descoperită de Nestle. Mai puțin zahăr la același gust

Grupul elvețian Nestle a anunțat că a descoperit o metodă de reducere a conținutului de zahăr în ciocolată cu până la 40%.

Descoperirea oferă producătorului KitKat un avantaj față de rivali, în condițiile în care producătorii de alimente se confruntă cu presiuni crescute din partea guvernelor și consumatorilor pentru a face produse mai sănătoase, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Directorul de tehnologie de la Nestle, Stefan Catsicas, a precizat că grupul elvețian a dezvoltat o procedură care modifică structura zahărului astfel încât acesta are un gust mai dulce în cantități mai mici, dar a refuzat să ofere alte detalii. 

"Dacă te uiți cu un microscop la structura unui măr vei vedea exact asta. Mâncarea naturală nu este ceva omogen. Are cavități, creste și densități. Prin reproducerea acestei structuri suntem în măsură să restabilim aceiași senzație" a spus Stefan Catsicas.  Nestle va patenta noua sa metodă și începând din 2018 va produce dulciuri pe baza acesteia.

Nestle produce la Timișoara și exportă în zonă

Anunțul celor de la Nestle vine într-un moment în care epidemia globală de obezitate pune presiuni pe producătorii de alimente să își facă produsele mai sănătoase. O serie de giganți din domeniul alimentar precum Mondelez International Inc. și PepsiCo Inc. au anunțat că vor dezvolta produse mai sănătoase prin reducerea de zahăr și sare. Organizația Mondială a Sănătății estimează că majorarea cu 20% a prețului băuturilor zaharoase ar reduce consumul cu o cincime.

În România, Nestle deține fabrica de la Timișoara, deschisă în anul 1995. Nestle România exportă 35% din producția fabricii de la Timișoara în Ungaria, țările de la Marea Adriatică, țările mediteraneene și, începând din acest an, Irlanda. În portofoliul Nestle România figurează branduri precum Nescafe, Nesquik, Nespresso, Joe, KitKat, Lion, Maggi, Nirvana, Aloma, Darling, Friskies, Nestle Fitness.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel