Nouă dezbatere PE - Weber. Răzvan Popa: Inacceptabil ca România să fie persecutată!

Scutaru Cristina / 12 oct 2018 / 13:29 Salveaza PDF Comentarii
Răzvan Popa
Descriere foto: Răzvan Popa

Răzvan Popa, europarlamentar PSD, a avut o reacție tranșantă după dezbaterea din Parlamentul European, generată de grupul PPE în contextul campaniei electorale și a candidaturii lui Manfred Weber.

”Dezbaterea de astăzi din Parlamentul European, generată de grupul PPE în contextul campaniei electorale și a candidaturii domnului Manfred Weber, nu cred, în opinia mea, că ar fi trebuit să aibă loc. Cetăţenii români şi partidele din România sunt ataşate valorilor europene, iar din partea autorităţilor din ţara mea a existat întotdeauna deschidere pentru un dialog corect cu reprezentanţii instituţiilor Uniunii Europene.


Prezenţa Prim-ministrului Guvernului României la această dezbatere este o dovadă în plus a deschiderii despre care vorbeam.

Nu doar în calitate de europarlamentar român, ci şi în calitate de simplu cetăţean al României sunt revoltat de tentativele de a discuta în termeni exageraţi evenimentele politice din ţara mea, dar, mai ales, de tentativa unor voci, inclusiv din Parlamentul European, de a face din România subiect de campanie electorală. Consider ca abordarea celor din grupul PPE este incorectă faţă de România şi faţă de cetăţenii români. Este inacceptabil ca ţara mea să fie persecutată din interese care nu au legătură, de fapt, cu respectarea valorilor europene. Vreau ca România să fie tratată în mod corect de către partenerii şi instituţiile europene. Consider că este obligaţia Parlamentului European, a Comisiei Europene şi a Consiliului European să analizeze obiectiv evenimentele politice din România.

Nu în ultimul rând, aş vrea ca atât colegii europarlamentari din România, cât şi din celelelalte state membre, alături de membrii Comisiei Europene şi ai Consiliului European să înţeleagă că orice astfel de momente nu fac decât să alimenteze discursul eurosceptic şi antieuropean.

Cei din PPE vor să o sacrifice în scop electoral o țară guvernată de social democrați ca să abată atenția de la țările conduse de PPE unde au probleme”, a transmis Răzvan Popa.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26