Nouă beneficii ale măslinelor pentru sănătate: consumă-le zilnic, dacă vrei să slăbești

Nouă beneficii ale măslinelor pentru sănătate. Sursa foto: freepik.com
Nouă beneficii ale măslinelor pentru sănătate. Sursa foto: freepik.com

Nu este un secret pentru nimeni că măslinele au un efect pozitiv asupra organismului.

Prezentate sub formă de ulei vegetal sau consumate uscate și întregi, aceste fructe mici sunt  ajutoare excelente pentru inimă. Beneficiile lor depășesc întărirea sistemului cardiovascular. După ce vei afla care sunt principalele avantaje ale măslinelor, cu siguranță, vei dori să te muți pe coasta Mediteranei.

Ideale pentru sănătatea inimii. Măslinele sunt pline de acizi grași mononesaturați. Acesta este un tip de grăsime asociat cu scăderea nivelului de lipoproteine ​​cu densitate scăzută (colesterol rău), păstrând în același timp lipoproteinele cu densitate mare, colesterolul bun. Proprietățile antioxidante puternice ale polifenolilor din măsline pot proteja, de asemenea, împotriva stresului oxidativ și a inflamației cronice, un factor cheie care inițiază bolile de inimă.

În plus, datele pe termen lung sugerează că persoanele care consumă, zilnic, ulei de măsline extravirgin au mai puține șanse de a avea un atac de cord, hipertensiune arterială și deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Scapă rapid de o migrenă cu trei remedii simple

Îmbunătățesc circulația sângelui. Compușii vegetali, care se regăsesc în măsline, pot crește producția de oxid nitric, îmbunătățind funcția vasculară, care promovează fluxul de sânge către țesuturi. Acest lucru este benefic pentru sănătate atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Astfel, îmbunătățirea circulației sangvine activează toate procesele, care joaca un rol deosebit în timpul sportului și, în general, reduce riscul de boli cronice.

Anumite tipuri de măsline pot asigura, de asemenea, până la 25% din necesarul de fier, un mineral important care ajută la furnizarea de oxigen către organele interne.

Cum poți reduce ușor stresul: Patru moduri ușoare ca să-ți îmbunătățești starea de spirit

Au proprietăți antiinflamatorii. Polifenolii din măsline reduc inflamația cronică prin oprirea leziunilor țesuturilor organelor. Cu toate acestea, măslinele cunoscute pentru rolul lor central în dieta mediteraneană, care constă în consumul de legume sănătoase, fructe și cereale integrale 100%. De aceea este important să te concentrezi ăe îmbunătățirea dietei în ansamblu, nu doar pe o singură masă sau gustare!

Cea mai bună dulceață pentru zilele reci: ajută sistemul imunitar și ține răceala departe

Sunt bune pentru oase.  Polifenolii pot îmbunătăți, de asemenea, densitatea minerală osoasă prin reducerea degenerării. În plus, dieta mediteraneană a fost asociată cu un risc redus de fracturi la vârstnici.

Îmbunătățesc sănătatea creierului. Deoarece măslinele ajută la reducerea stresului oxidativ cauzat de inflamație, ele protejează țesuturile organelor vitale, și anume a creierul, de efectele nocive și  ireversibile. Un alt beneficiu este că măslinele conțin vitamina E, un antioxidant legat de îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea riscului de afectare cognitivă. Dietele în care uleiul de măsline este principala sursă de grăsime joacă, de asemenea , un rol  în reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer.

Consumă nuci caju: sunt benefice pentru sănătate și frumusețe

Dau o senzație de sațietate. Utilizarea uleiului de măsline extravirgin la gătit poate crește sațietatea prin furnizarea de grăsimi sănătoase și aromate. O lingură de ulei de măsline conține aproximativ 120 de calorii. În același timp, 30 de măsline conțin 120 de calorii. Măslinele își i saturează corpul cu fibre. O porție oferă aproximativ 15% din cantitatea de care ai nevoie pentru o zi! Cu toate acestea, cineva care urmează o dietă cu conținut scăzut de sodiu poate opta pentru uleiul de măsline.

Reduc riscul unor tipuri de cancer. Când vine vorba despre mesele și gustările zilnice, alegerea fructelor și legumelor este evidentă datorită beneficiilor lor. Alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi măslinele, pot reduce șansa unor cancere, atât prin protejarea ADN-ului celular, prevenind potențial creșterea tumorii, prin reducerea stresului oxidativ.

Aceste trei surse de proteine nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic

Pot stabiliza zahărul din sânge. În special, uleiul de măsline extravirgin poate scădea nivelul zahărului din sânge încă  două ore după masă prin reglarea producției de insulină. Acidul oleic, un tip de grăsime sănătoasă pentru inima și polifenolii, poate avea o contribuție semnificativă. Studiile arată că dietele, bogate în grăsimi mononesaturate și antioxidanți, reduc riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Vrei să slăbești? Adaugă prune uscate în dieta zilnică. Șapte motive pentru care trebuie să le consumi

Te ajută să absorbi mai bine alți nutrienți. Antioxidanții din multe legume și fructe sunt absorbiți cel mai bine atunci când sunt consumați împreună cu grăsimile dietetice, cum ar fi măslinele. Adăugarea unei linguri de ulei de măsline la salate și la sosurile de legume pot crește aportul de carotenoizi, de care beneficiază ochiul și care reduc riscul de boli cronice.

Consumul de măsline oferă beneficii semnificative și te ajută să-ți atingi obiectivele de scădere în greutate și să faci schimbări pozitive care îți vor aduce beneficii pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel