Noua bancnotă de 50 euro, în circulație de astăzi

Noua bancnotă de 50 euro din seria Europa a început să circule în întreaga zonă euro la data de 4 aprilie 2017, şi se alătură noilor bancnote de 5, 10 şi 20 de euro.

Similar bancnotei de 20 EUR din seria „Europa", noua bancontă include un portret al Europei, personaj din mitologia greacă.

Introducerea noii bancnote de 50 EUR face parte din eforturile continue de a spori și mai mult siguranța bancnotelor euro.

Un astfel de element de siguranţă il reprezintă holograma. Aceasta va include o fereastră-portret, element desiguranță atractiv, vizibil pe ambele fețe ale bancnotei. Atunci cand bancnota este privită spre o sursă delumină, fereastra devine transparentă, redand portretul Europei pe ambele fețe ale bancnotei.

Elementulreprezintă un progres la nivelul tehnologiei de producere a bancnotelor, sporind rezistența la contrafacere a acestora. Pe langă acest element de siguranță, bancnota include un număr verde-smarald care, la inclinare, iși schimbă culoarea din verde-smarald in albastru-inchis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel