Nouă ani de la tragedia de la Mihăilești. Mândruță, Tucă și Sandra Stoicescu, martori la recuperarea casetei pe care se aflau imaginile tragediei. Vezi filmarea de atunci!

explozie-mihailesti
explozie-mihailesti

Au trecut nouă ani de la tragedia din Mihăilești când 18 oameni, dintre care doi jurnaliști ai Antenei 1 și-au pierdut viața.

Pe 24 mai 2004, explozia unui tir  încărcat cu azotat de amoniu a luat viaţa a 18 oameni. Printre ei se aflau şapte pompieri şi doi jurnaliști ai postului de televiziune Antena 1, Elena Popescu şi Ionuţ Barbu.

Sandra Stoicescu își amintește cu tristețe de acele momente.

”Am făcut observatorul de acolo. Mi s-a părut o grabă a autorităților de a acoperi totul, de a nivela șoseaua. Mi s-a părut o grabă de a acoperi tragedia, de a se ascunde ceea ce se întâmplase. Au murit atâțea oameni și cei doi colegi ai noștrii...”, a declarat Sandra Stoicescu pentru DeCe News.

La ora 4:57, un tir care transporta 20 de tone de azotat de amoniu s-a răstoarnt la intrarea în comuna buzoiana Mihăilești. După 20 de minute, la fața locului au ajuns două autospeciale de la unitatea de pompieri din  Buzău. În același timp au ajuns și corespondenții Antenei 1, Elena Popescu și Ionuț Barbu.

În zonă s-au strâns destui oameni, deși era dimineața devreme.

La ora 5:47 are loc o prima explozie în cabina camionului, însă nimeni nu se sperie. Pompierii au continuat să-și facă treaba și să se lupte cu flăcaăile. Ionuț filma în continuare și Elena încerca să afle detalii.

La ora 5:49 tragedia și panica a lovit zona. A doua explozie a pulverizat totul în jur. Craterul produs în urma deflagrației a avut opt metri diametru și patru adâncime. Suflul a spart geamurile a îndoit tabla unor mașinui aflate la 200 de metri distanță.

În imaginile de mai jos puteți urmări imagini needitate surprinse imediat după explozia puternică. De asemenea puteți urmări și operațiunea de recuperare a casetei din camera care s-a aflat în mâna lui Ionuț în momentul tragediei.

VEZI AICI FILMAREA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel