Nouă alianță politică: Demers fără precedent

Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor a invitat mai multe partide la discuții, luni, pentru a discuta formarea unei singure forțe politice alternative. Hopul acestei alianțe politice ar urma să fie la alegerile parlamentare. 

La invitația PACT au răspuns M10, Partidul Verde, Uniunea Creştin Democrată din România, Partidul Oamenilor Liberi şi Noua Republică.

"Întâlnirea a constituit, în primul rând, o ocazie pentru evidenţierea unui set de valori comune, dar şi a unor principii proprii care dau identitate fiecăreia dintre cele şapte forţe politice. Discuţia despre o posibilă colaborare într-un proiect politic comun s-a purtat în jurul găsirii unui echilibru între aceste valori şi principii, cu o reprezentare corectă a tuturor participanţilor la dialog. Soluţia propusă a fost o alianţă a egalilor, fără ca unele partide să-şi aroge privilegii speciale. Doar un parteneriat între egali poate da rezultate. Un astfel de proiect politic comun ar reprezenta un demers fără precedent şi  mult-aşteptat în România, în care forţele democratice noi decid să construiască împreună o alternativă politică durabilă care s-ar putea opune cu succes partidelor vechi la alegerile din toamnă", anunță un comunicat de presă semnat de Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor, M10, Partidul Verde, Uniunea Creştin Democrată din România, Partidul Oamenilor Liberi și Noua Republică. 

[citeste si]    

Sursa citată continuă: "O construcţie politică alternativă modernă este singura soluţie pentru a provoca înnoirea clasei politice româneşti, în condiţiile unei arene publice dominate de partide nereformate. (...) Excludem de la dialog orice formaţiune politică cu discurs xenofob, extremist sau discriminatoriu. Acest prim pas făcut pentru dialogul între forţele democratice noi poate reprezenta o decizie care va influenţa decisiv arena politică. Discuţiile au fost exploratorii. În următoarele zile va fi luată o decizie privind o colaborare formală între mişcările politice enumerate mai sus şi, eventual, cele care li se vor alătura pe parcurs".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel