Nou spectacol la Cotroceni. Invitația lui Klaus Iohannis, onorată

Teatrul Nottara onorează invitaţia primită din partea Preşedinţiei României şi va susţine o nouă reprezentaţie în Sala de spectacole a Palatului Cotroceni.

Miercuri, 23 martie, de la ora 19.00, spectatorii vor avea parte de o reprezentaţie specială a piesei Aprilie, dimineaţa de Mihai Ispirescu, în prezenţa autorului. Textul, în regia Dianei Lupescu, are o istorie ilustră, fiind unul dintre acele rare exemple de scrieri dramatice care au sfidat cenzura înainte de '89, iar actuala viziune regizorală ne demonstreaza că, deşi multe lucruri s-au schimbat în ultimul sfert de deceniu, problema individului care este perceput ca un simplu indicator statistic rămâne, în continuare, foarte actuală. Din distribuţie fac parte Lucian Ghimişi, Mihai Marinescu, Dan Clusinschi, Ada Navrot, Raluca Tiţa.

Autorul piesei, Mihai Ispirescu, a salutat momentul şi locul acestei reprezentaţii: „După succesul consemnat la Bruxelles, capitala Uniunii Europene - Theatre des Beaux Arts, - spectacolului cu piesa Aprilie, dimineaţa, în regia atât de inspirată a Dianei Lupescu, i-a venit rândul să fie jucat şi pe scena Palatului Cotroceni. (...) În periplul scenic pe care Teatrul Nottara, condus de neobositul său director, doamna Marinela Ţepuş, s-a angajat să-l întreprindă până când va reveni la propriul „cuib de glorii", iată-l beneficiar al unui gest mai rar întâlnit la noi, o invitaţie onorantă, primită chiar din partea Preşedintelui ţării. Locul mi se pare potrivit dacă ne gândim că este vorba despre o comedie amară privind prezentul nostru atât de bizar şi specific, fiindcă seamănă mereu cu trecutul, şi, orice-am face, - ne duce mereu, spre acelaşi viitor sumbru."

[citeste si]

„Aprilie, dimineaţa deschide seria spectacolelor cu piese scrise de autori români contemporani pe care le vom juca la Palatul Cotroceni. Deveniţi oaspeţi în casa Presedinţiei României, ne pare firesc să ne asumăm responsabilitatea de a promova dramaturgia românească. Din programul „Dramaturgi români contemporani", pe care l-am inclus în propriul proiect de management, mai fac parte spectacolele Matrimoniale de Lia Bugnar, regia: Diana Lupescu, Trei nopţi cu Madox de Matei Vişniec, regia: Mihai Lungeanu, Funcţionarul destinului de Horia Gârbea, regia: Anca-Maria Colţeanu şi Efecte colaterale de Alex Popa, regia: Vlad Zamfirescu. Sperăm să le vină, tuturor, rândul să fie jucate la Palatul Cotroceni." a declarat Marinela Ţepuş, Managerul Teatrului Nottara.

Biletele pentru reprezentaţia din data de 23 martie au fost puse la vânzare la agenţia din bd. Magheru 20. Întrucât există un protocol special pentru spectacolele care se joacă la Cotroceni, pe site-ul Teatrului Nottara, www.nottara.ro, au fost publicate o serie de recomandări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel