EXCLUSIV  Nou premier. ALEGERI ANTICIPATE, strategie DEVASTATOARE. Iohannis, decizie

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii doresc alegeri anticipate. El nu a venit cu o propunere de premier la negocierile cu președintele Klaus Iohannis.

Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că PNL are o strategie greșită în a cere alegeri anticipate. Un om politic responsabil nu poate cere anticipate, în fiecare lună, sau, cum este cazul președintelui, nu poate să le aprobe. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, s-ar crea haos, instabilitate, țara s-ar bloca, am avea risc de imagine externă într-un moment în care avem Centenar, probleme economice și o situație dificilă în zonă.

Cel mai probabil, Klaus Iohannis va juca corect, în ciuda costurilor personale de imagine. Nu poate juca altfel, dat fiind faptul că alegerile anticipate au costuri din punct de vedere economic, politic, social. Klaus Iohannis va fi silit să dea mandat majorității PSD-ALDE, PNL neoferind o alternativă.

[citeste si]

De ce nu oferă alternativă? Pentru că Ludovic Orban are, de asemenea, probleme în justiție și, din acest motiv, nu poate fi premier. Liberalul nu vrea să riște ca altul din PNL să fie șeful Guvernului, în timp ce el se chinuie să-și păstreze influența în partid, care și așa este în scădere. Și atunci, Ludovic Orban joacă această carte cu alegerile anticipate, gest total absurd după ce sondajele arată că s-ar menține cam aceeași majoritate parlamentară. PNL nu poate guverna cu 27%, motiv pentru care nu poți să transformi țara într-un câmp de luptă.

Rămâne de văzut ce decizie va lua Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel