Urmărește emisiunea live


Nou ministru la Sănătate. Orban: ”USR-PLUS să desemneze”. Susținere pentru Cîțu

Foto Facebook / Ludovic Orban
Foto Facebook / Ludovic Orban

Ludovic Orban a transmis un mesaj de susținere pentru premierul Florin Cîțu. 

„Am luat act de decizia domnului Prim-ministru Florin Cîțu de a elibera din funcție pe Ministrul Sănătății. Așa cum am declarat și luni, după ședința coaliției, este nu numai dreptul ci și obligația constituțională de a veghea la buna funcționare a Guvernului și de a interveni atunci când este necesar pentru a asigura buna guvernare, punerea în practică a programului de guvernare și servirea interesului public chiar și prin schimbarea unui ministru.

Spun din capul locului că pentru Partidul Național Liberal nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție de guvernare și că din punctul nostru de vedere această decizie a domnului Prim-ministru, Florin Cîțu, este o decizie care nu are nicio legătură cu decizia noastră fermă de a menține actuala coaliție de guvernare. 

Este strict o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății, unul dintre cele mai importante ministere din structura Guvernului, cu atât mai mult cu cât suntem într-un val 3 de Covid, la Ministerul Sănătății evident tot USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul și care să aibă capacitatea de a lupta eficient pentru creșterea calității actului medical și pentru bătălia împotriva pandemiei. 

De asemenea, aș vrea să precizez că în ceea ce ne privește pe noi îl susținem în acest demers pe domnul Prim-ministru și considerăm că este mai important pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru și că atunci când este necesară schimbarea unui ministru pentru a asigura buna guvernare, Premierul are deplina capacitate de a propune astfel de decizii”, a scris, miercuri după-amiază, pe Facebook, Ludovic Orban. 

Schimbarea Premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție. În ceea ce ne privește pe noi, Partidul Național Liberal, când am luat decizia de a-l sprijini pentru poziția de Premier pe domnul Florin Cîțu am analizat această candidatură, l-am sprijinit și îl sprijinim în continuare evident pe domnul Florin Cîțu care este Premierul care reprezintă Partidul Național Liberal”, a conchis Ludovic Orban. 

Amintim că liderul USR, vicepremierul Dan Barna, a spus că revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra capacităţii premierului de a conduce România într-o perioadă delicată. El a precizat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel