Nou MINISTER, înființare. Cerere către Guvernul Tudose

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat că are convingerea necesităţii înfiinţării unei structuri guvernamentale care să se ocupe doar de relaţia cu Republica Moldova. 

Conform declaraţiilor făcute de liderul PMP, în cadrul Guvernului ar trebui să existe "fie un minister, fie un departament special cu resurse bugetare consistente care să gestioneze relaţia cu Republica Moldova". 

"Altfel ne minţim unii pe alţii şi rămânem doar la nivel de declaraţii", a subliniat preşedintele PMP Eugen Tomac. 

Politicianul a folosit drept argument situaţia Germaniei din perioada 1949 - 1990. 

"Discutăm în primul rând de o realitate. Dincolo de Prut sunt 3,5 milioane de români. Avem în Europa un model pe care e bine să-l studiem cu mai multă atenţie. În 1961, când s-a ridicat zidul Berlinului, cu scopul de a întrerupe orice dialog între cele două Germanii care au fost separate în 1949. Din 1961 până în 1990 politicienii din cele două Germanii au discutat continuu despre nevoia de unitate şi despre dispariţia acestui zid. Noi ne complacem în situaţia în care ne-au lăsat Hitler şi Stalin. Ei au decis ca naţiunea română să fie divizată, iar Basarabia să fie anexată URSS. Cred că nimeni nu ne opreşte astăzi să discutăm deschis despre nevoia de unitate, despre necesitatea de a oferi o perspectivă românilor de dincolo de Prut printr-o unire cu România. Nu avem o altă soluţie. Frontiera UE este stabilită pe Prut, frontiera NATO pe Prut, iar acest model german pe care îl avem în faţă ne demonstrează că atunci când există voinţă din partea ambelor state se poate realiza o unire a celor două state prin voinţă politică. Bineînţeles că această voinţă politică trebuie susţinută de cetăţeni", a declarat Eugen Tomac, potrivit Agerpres.

Liderul PMP a ţinut să amintească faptul că imediat după data de 3 octombrie 1990, când s-au unificat cele două Germanii, în dimineaţa zilei de 4 octombrie RDG a devenit automat şi membru NATO şi membru al UE. 

"Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu Republica Moldova, dar pentru a realiza acest lucru e nevoie de un efort constant, iar acest lucru nu-l poate face decât statul român alocând resurse şi implicându-se şi asumându-şi acest obiectiv ca pe un obiectiv de ţară", a mai declarat Eugen Tomac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel