Nou judecător la CCR. Opoziţia, solicitare. Replica lui Florin Iordache

Florin Iordache
Florin Iordache

Camera Deputaţilor a început dezbaterile, marţi, asupra candidaţilor propuşi pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, reprezentanţii Opoziţiei solicitând audierea acestora şi în plen. Biroul permanent s-a reunit pentru a decide introducerea pe ordinea de zi a plenului votul asupra candidaţilor propuşi pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, după ce Comisia juridică i-a validat pe toţi candidaţii propuşi.

Reprezentanţii PNL şi USR au solicitat audierea în plen a celor trei candidaţi: Gheorghe Stan - propus de PSD, Vlad Ştefan - propus de USR şi Ioan Cupşa - propus de PNL.

„PNL vă solicită ca şi în plenul Camerei Deputaţilor persoanele propuse să fie audiate. Textul legii este unul extrem de clar, candidaţii sunt audiaţi în comisie şi în plen. Ca o ţară întreagă să nu aibă suspiciunea că audierile din comisie au fost un simulacru, vă solicităm ca aceste persoane să se prezinte şi să spună câteva cuvinte despre parcursul profesional. Dacă nu veţi respecta textul legal, PNL va sesiza CCR', a anunţat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

Şi deputatul USR Stelian Ion a solicitat audierea în plen a candidaţilor, avertizând că, în caz contrar, şi USR va sesiza Curtea Constituţională. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, care conduce şedinţa de plen de marţi, a precizat că se doreşte respectarea în integralitate a legii, iar cei trei candidaţi vor fi audiaţi. În replică, Raluca Turcan a spus că PNL doreşte ca celor trei candidaţi să li se adreseze şi întrebări în plenul Camerei. În context, deputatul UDMR Marton Arpad a susţinut că este o noutate această procedură.

Marţi dimineaţă, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor i-a validat pe toţi candidaţii propuşi pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, constatând că aceştia au îndeplinit condiţiile pentru a candida. Este vorba despre: deputatul Ioan Cupşa - propus de PNL, Vlad Ştefan - candidatul propus de USR şi Gheorghe Stan - propus de PSD. Unul dintre aceştia îl va înlocui la Curtea Constituţională pe judecătorul Ştefan Minea, al cărui mandat va expira pe 15 iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel