NOU GUVERN. Siegfried Mureşan (PMP), despre propunerea de a fi premier

Siegfried Mureșan
Siegfried Mureșan

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, propunerea PMP pentru funcţia de prim-ministru, le-a mulţumit colegilor pentru nominalizare. El a precizat că România are nevoie de un prim-ministru cu viziune europeană. 

"Le mulţumesc colegilor din Partidul Mişcarea Populară şi domnului preşedinte Traian Băsescu pentru nominalizarea mea ca propunere de prim-ministru al României din partea PMP în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni cu domnul preşedinte Klaus Iohannis. România are nevoie astăzi de un prim-ministru cu viziune europeană, care să guverneze cu gândul la cetăţeni, şi nu la interese de partid. El trebuie să înţeleagă că reducerea investiţiilor, aşa cum o arată ultimele date statistice, eşecul în absorbţia fondurilor europene, lipsa reformelor economice, alături de creşterea cheltuielilor bugetare peste nivelul creşterii competitivităţii şi a productivităţii înseamnă mai puţine locuri de muncă pentru oameni şi slăbirea economiei.

Ca negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din anul 2018 am înţeles cât de important este ca priorităţile bugetare să fie în aşa fel stabilite încât să producă un mediu cât mai propice pentru investitorii privaţi, deoarece aceştia sunt cei care creează locuri de muncă stabile şi bine plătite şi tot ei sunt cei care pot asigura creştere economică şi sporirea resurselor bugetare. Fondurile europene sunt esenţiale pentru a recupera decalajele de dezvoltare economică pe care România le are faţă de ţările din vest, iar prim-ministrul şi guvernul au aici un rol esenţial.

Aşa cum fiecare euro din bugetul UE este cheltuit cu maximă responsabilitate, aşa şi bugetul României trebuie gestionat pentru ca fiecare leu să însemne o investiţie reală şi să poată genera un efect multiplicator în economie. România are nevoie de un prim-ministru care să înţeleagă realităţile politice de la nivel european şi care să aibă capacitatea de a reprezenta cât mai bine interesele ţării noastre şi ale cetăţenilor ei atât în negocierile pentru Brexit şi modul în care acesta va afecta românii care trăiesc în Marea Britanie, dar şi viitorul buget al Uniunii Europene, cât şi în celelalte mari dosare de pe agenda europeană", a scris pe pagina personală de Facebook europarlamentarul Siegfried Mureşan. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel