EXCLUSIV  NOU GUVERN: RĂZBOI PNL - USR pe trei ministere. Gușă: Ei le-ar putea prelua!

Marcel Vela  Foto: Crișan Andreescu
Marcel Vela Foto: Crișan Andreescu

Cozmin Gușă a făcut o serie de dezvăluiri fără precedent privind ce se întâmplă pe scena politică în aceste momente, la „Deferiți mass-media” de la DC News TV. 

Bogdan Chirieac și Cozmin Gușă au revenit la emisiunea săptămânală „Deferiți mass-media” de la DC News TV. 

În cadrul emisiunii, vineri, Cozmin Gușă a dezvăluit că „am informația că este o luptă extrem de mare pe care liberalii sunt pe cale să o piardă pentru Ministerul de Interne, care este posibil să fie cedat către USR-PLUS și mai precis, către PLUS, la Dragoș Tudorache. Pentru această miză a Ministerului de Interne, ar fi dispus să plece din funcția de europarlamentar. El a mai fost acolo. Asta ar fi o lovitură mare.”

Bogdan Chirieac a afirmat apoi că „Marcel Vela este unul dintre cei mai performanți miniștrii, dacă nu cel mai performant în actualul guvern liberal.”

„Lucrul ăsta n-are nicio relevanță pentru PNL?”, a întrebat analistul politic. 

Gușă a venit rapid și cu răspunsul. „Până la această oră, n-a avut. Vela s-a cam descurcat singur... El a fost susținut de partid, el nu a fost un om al lui Orban. A fost un om al partidului, un om al Bisericii Ortodoxe, cât a putut. Și eu am o părere bună legată de ceea ce a făcut Marcel Vela în ultimul an”, a declarat Cozmin Gușă. 

Ce ministere importante sunt în dispută 

În afară de Ministerul de Interne, unde Vela se „bate” cu Dragoș Tudorache, mai sunt două ministere aflate în dispută: Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării. 

„Al doilea minister aflat în dispută este Ministerul Transporturilor, unde cei de la USR-PLUS doresc să-l împingă pe Drulă. E vizat pentru Ministerul Transporturilor, deși ceea ce a făcut Bode a făcut foarte bine... Ar fi nedrept într-un final și nu cred că cel puțin doi lideri locali ai PNL, mă refer la Emil Boc și Ilie Bolojan, ar fi de acord ca Lucian Bode să nu mai fie la Ministerul Transporturilor”, a spus Cozmin Gușă, precizând că „al treilea minister aflat în dispută nu este cel de la Finanțe, unde se va merge pe o nominalizare care i se acordă lui Florin Cîțu, din câte știu eu. Aici va avea posibilitatea să spună.”

Bogdan Chirieac a susținut că „normal ar fi să fie Sebastian Burjdura. E unul dintre cei mai promițători tineri din PNL.

„La Finanțe liberalii doresc să impună posibilitatea ca în aceste vremuri grele să nu fie o nominalizare politică, ci de tip tehnocrat”, a completat Gușă.

Cozmin Gușă a subliniat că cel de-al treilea minister în dispută este Ministerul Dezvoltării, unde s-a pregătit de ceva vreme să preia frâiele Robert Sigartău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel