EXCLUSIV  NOU GUVERN. Florin Buicu, deputat PSD, despre Cabinetul Tudose: Nu am nicio emoție. Ședință CEx PSD

Florin Buicu
Florin Buicu

Deputatul Florin Buicu (PSD) a discutat în exclusivitate pentru DC News despre situația politică din România și instalarea unui nou Guvern sub conducerea lui Mihai Tudose. Potrivit acestuia, în cursul zilei de miercuri după ședința CEx a PSD se va cunoaște și numele ce vor face parte din noul Cabinet.

Florin Buicu transmite că ”momentul acestei mici crize” politice în România a fost depășit după desemnarea lui Mihai Tudose de către președintele Klaus Iohannis în funcția premier al României. Deputatul PSD consideră că majoritatea actualei coaliții PSD-ALDE nu poate fi contestată, acesta neavând ”nicio emoție” că viitorul Guvern nu va trece de Parlament. 

”Domnul președinte avea posibilitatea să accepte propunerea. Are bănuiesc toate informațiile în urma consultării cu partidele. A constatat că există o majoritate în Parlament și atunci a făcut nominalizarea. Oricum din momentul în care avem un Guvern care are o susținere în Parlament, putem spune că am trecut momentul acestei mici crize.

Personal nu am nicio emoție. În mod normal, dacă lucrurile merg așa cum au fost planificate, probabil că în cursul zilei de joi vor avea loc audierile și votul în plenul reunit, undeva către după amiază”, a precizat Florin Buicu pentru DC News.

În presă numele deputatului Florin Buicu a fost asociat cu portofoliul ministerului Sănătății în noul Executiv. Totusi, deși se simte onorat, acesta precizează că nu au fost în partid ”discuții legate de o persoană sau alta”, iar o decizie finală asupra noului Cabinet o vom cunoaște în cursul zilei de mâine pe la prânz când PSD va avea o ședință în CEx. 

”Sunt onorat că sunt oameni din presă care mă văd potențial ministru, însă decizia va fi luată mâine după ora 12:00 când are loc CEx-ul la partid. Nu au existat alte discuții legate de o persoană sau alta”, spune Florin Buicu.

În legislativul 2012-2016, Florin Buicu a fost unul dintre cei mai activi deputați, luând cuvântul de 141 de ori în 90 de ședințe. A avut 102 propuneri legislative dintre care 26 au fost promulgate ca legi.

Atât în legislativul precedent, cât și în actualul legislativ, Florin Buicu este  președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel