NOU GUVERN, desemnarea premierului. Chirieac: Sunt trei persoane care pot decide ce se întâmplă

Sunt în continuare discuții pe tema desemnării premierului. „Dacă dânșii se înțeleg, atunci putem avea Guvern și diseară”, a spus, joi, analistul politic Bogdan Chirieac.

„Sunt trei persoane care pot decide ce se întâmplă: excelența sa președintele Iohannis, domnul Florin Cîțu și domnul Marcel Ciolacu. Dacâ dânșii se înțeleg, atunci putem avea Guvern și diseară. Problema este că nu se înțeleg. Domnul președinte Iohannis se pare că l-ar vrea pe domnul Ciucă, Florin Cîțu spune că președintele PNL trebuie să fie premier, uite ce s-a întâmplat când a fost Orban într-o parte și eu în altă parte, Marcel Ciolacu spune - pe bună dreptate - eu trebuie să fiu premier fiindcă PSD a câștigat alegerile.

Am înțeles că au convenit rotația premierilor, ceea ce ar fi un pas înainte. Normal ar fi ca partidul care a câștigat alegerile, cu cel mai mare număr de parlamentari acum, să fie primul. Așa este logic. Dacă în aceste momente se face apel și la logică, nu doar la sentimente, avem Guvern”, a zis Bogdan Chirieac, joi, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Până la urmă, se va rezolva, pentru că sunt multe presiuni bugetare și trebuie găsită o soluție”, a mai zis Bogdan Chirieac.

Rafila, premier. Ciolacu, răspuns pentru Cîțu

Amintim că liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis, joi, un mesaj lui Florin Cîțu: „Îl anunț că sunt de acord cu Rafila premier”.

„Am înţeles că avem o variantă, domnul Rafila, eu sunt total de acord. Am înţeles din spaţiul public că domnul premier intermar mi l-a propus pe domnul Rafila. Eu îmi asum, ca şi preşedinte al PSD, că îi lămuresc pe colegii mei să fie domnul Rafila prim-ministru”, a spus Marcel Ciolacu. 

Preşedintele PSD a continuat: „Dacă domnul Cîţu mi-a făcut această propunere, îl anunţ că sunt de acord”. 

Liderul PSD nu a vrut să spună dacă Florin Cîţu i l-a propus pe Alexandru Rafila în discuţiile de miercuri.

În ceea ce privește negocierile, Marcel Ciolacu a spus că sunt „foarte avansate”.

Referitor la PNRR, liderul PSD a susținut că social-democrații au vrut să-l optimizeze: „în PNRR sunt cuprinse niște reforme și vedem cu ce soluții venim ca acele reforme să fie în continuare cuprinse.”

De asemenea, Marcel Ciolacu a subliniat că rectificarea bugetară va fi o prioritate și angajații din sănătate își vor primi salariile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel