Nou Guvern. Chirieac, după ultimele mișcări: Există o întrebare fundamentală

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele 'mișcări' de pe scena politică românească.

În condițiile în care din cauza pandemiei generate de noul coronavirus posibilitatea ca alegerile parlamentare să se țină în acest an scade pe zi ce trece, tema unui Guvern de Uniune Națională a revenit pe scena politică din România. Bogdan Chirieac a fost întrebat cât de plauzibil ar fi un asemenea scenariu.

„Într-o țară precum România, aflată într-o criză economică fără precedent, dar și într-o criză sanitară care nu s-a încheiat, poate că un Guvern de Uniune Națională ar putea rezolva o parte dintre probleme”, a afirmat Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la postul de televiziune România TV.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis ar accepta un asemenea Guvern, analistul politic a completat:

„Pe președinte nu îl înțeleg mereu. Dânsul putea prelungi starea de urgență cu cinci zile și nu am fi avut acest weekend de foc. Nu știu ce decizie politică va lua președintele, dar aici e vorba despre Parlament care este oriunde în lume organul cel mai reprezentativ într-o democrație.

S-ar putea să avem o moțiune de cenzură după 1 iunie și s-ar putea să pice din nou Guvernul Orban. Atunci întrebarea este una fundamentală: Cine ar putea să fie primul ministru propus de majoritatea parlamentară? Poate fi și un Guvern de Uniune Națională, dar condus de cine? 

E greu de crezut că domnul Orban ar rămâne într-un asemenea Guvern. Părerea mea e că încă nu s-au hotărât domnii Ciolacu, Ponta, Tăriceanu, poate chiar și Kelemen Hunor. Partidele dumnealor formează o majoritate parlamentară”, a completat analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel