Urmărește emisiunea live


Nou Guvern. Alex Coita, previziune pentru Ludovic Orban

Alex Coita
Alex Coita

Alex Coita a realizat o scurtă analiză, în contextul mutărilor recente din politică.     

„Ludovic Orban, aparent câștigător, riscă să se pensioneze din politică în următorul an dacă partidul pe care îl conduce nu dă randament. Orban este un politician de structuri, care simte pulsul partidului și știe să genereze mobilizare. Dar guvernarea este cu totul altă mâncare de pește. Nu ajută nici faptul că ar putea rămâne în penumbră un cor al chibiților, format din partide care vor sprijini probabil PNL dar la fel de probabil vor alege să rămână în stand by, neasumându-și decât selectiv guvernarea. Toate aceste partide au mizele lor și, dacă nu și-au dat seama, ar trebui să înțeleagă curând că au șansa de a capitaliza politic eventualele erori ale PNL la guvernare. Până la urmă, politica este un joc cu sumă nulă”, a scris, luni, Alex Coita pe contul său de Facebook.

„Nu ajută nici contextul internațional”, a continuat Alex Coita, „unde se adună nori grei”. „Cu Germania în recesiune, războiul comercial dintre SUA și China la cote maxime, cu situația extrem de tensionată din Golf și cu impactul aferent asupra prețului petrolului, există riscul ca barca economiei mondiale să se lovească foarte curând de stânci. Ai nevoie de o mână foarte puternică pentru a ține timona în aceste condiții, de preferat una care să nu tremure. Va fi PNL acea mână? Sau va repeta președintele Iohannis strategia dezastruoasă din 2015-2016 când PNL a decontat atât imaginea unui guvern de tehnocrați anemic, inadecvat așteptărilor enorme ale românilor post-Colectiv, cât și un management slab al partidului care nu a reușit să găsească nici mesaje nici comunicatori credibili”, a precizat Alex Coita.

„Pe scurt, balul s-a terminat. Dar munca abia începe. Și PSD, și PNL, dar și celelalte partide, încep astăzi campania pentru alegerile de la anul, care vor defini balanța puterii în România pentru următorii cinci ani. Fiecare dintre cei doi mari actori politici are șansa victoriei. Și fiecare dintre ei riscă să devină irelevant pe termen lung dacă își joacă prost cărțile”, a mai transmis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel