Norica Nicolai, scrisoare către Timmermans: Să vă întrebați când vă uitați în oglindă

Rodica Mitu / 14 mai 2019 / 21:01 Salveaza PDF Comentarii
Norica Nicolai
Descriere foto: Norica Nicolai

Norica Nicolai i-a transmis o scrisoare deschisă lui Frans Timmermans.

Iată scrisoarea publicată, marți seară, pe Facebook de Norica Nicolai:

„Stimate domn Frans Timmermans,
Candidat la șefia Comisiei Europene,
Comisar European, Prim-Vicepreședinte al Comisiei Europene,

Cine amenință România cu activarea articolului 7?

 

Cu această întrebare am să deschid scrisoarea mea.

În primul rând, deși regulile de integritate ale comisarilor europeni au fost modificate recent pentru ca funcția dumneavoastră și a colegilor dumneavoastră. din Comisie să puteți candida, un gest discutabil de altfel, aș dori, în urma lungii scrisori trimise mass-mediei și instituțiilor românești, să aflu răspunsul întrebării pe care am adresat-o mai sus cu mențiunea calității din care îmi veți răspunde: candidatul Frans Timmermans sau comisarul Frans Timmermans.

De altfel, cred că este absolut necesar să clarificați acest aspect, întrucât în Ghidul privind standardele etice pentru participarea membrilor Comisiei Europene la campania electorală, adoptat de instituția dumneavoastră în 6 februarie 2019, comisarii europeni candidați la alegeri au o serie de obligații de distanțare a discursului electoral de cel al instituției, dar și de evitare a utilizării resurselor Comisiei în propriul interes electoral. Dacă ar exista un stat de drept al Comisiei Europene, dumneavoastră în acest moment v-ați afla într-o zonă gri, dar din păcate nu ați prevăzut o "soluție nucleară" pentru acest gen de situații.

În al doilea rând, gestul dumneavoastră imatur mi-a amintit de altfel de un alt gest făcut în campania electorală de un alt politician disperat după voturi, David Cameron, al cărui referendum populist și iresponsabil a dus propria țară și întreaga Uniune Europeană într-un blocaj din care nu reușim să ieșim de mai mulți ani.

Chiar nu ați tras nici o învățătură din asta?

Ca să închei, pentru că știu că sunteți ocupat să câștigați notorietate pentru dumneavoastră și partidul dumneavoastră, deci nu aveți timp să înțelegeți situația din România (nu ați avut timp de fapt niciodată, de ce ați avea acum), vreau doar să vă puneți o întrebare când vă uitați în oglindă: când veți înceta să vă mai jucați politicianist cu statele membre fără pic de responsabilitate, când veți înceta atitudinea de superioritate, autosuficiență specifice persoanelor urcate pe un piedestal? Când veți încerca să înțelegeți că Uniunea Europeană este "unitate în diversitate", este o Uniune a cetățenilor, nu a familiilor politice, nu a dublului standard, nu a statelor dezvoltate împotriva statelor mai puțin dezvoltate?

Încetați acest comportament înainte să distrugeți ce a rămas din acest proiect atât de generos cum este Uniunea Europeană. Nu îl îngropați!

Norica Nicolai, Membră a Parlamentului European, România”.

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24