Norica Nicolai: România să nu mai stea sub fustele doamnei Merkel

norica.nicolai
norica.nicolai

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că a venit momentul ca România să fie o voce în Uniunea Europeană şi să nu mai stea "sub fustele" cancelarului german Angela Merkel.

"Cred că este momentul ca România să fie o voce, să nu mai stea sub fustele doamnei Merkel sau ale mai ştiu eu cui încercând să facă frumos şi să zâmbească. Dacă nu suntem în această postură, o să avem foarte mult de pierdut", a spus Norica Nicolai, citată de Mediafax.

Europarlamentarul PNL a precizat, referindu-se la construcţia bugetului UE pentru 2014-2020, că nu se va putea lua o decizie care să promoveze varianta de buget exprimată de Van Rompuy şi se va veni probabil cu altă propunere.

"Noi credem că cea mai bună soluţie este cea pe care Parlamentul European o dă - să respectăm şi să menţinem aceeaşi structură de buget, să dăm o şansă şi ţărilor noi membre să-şi aceeseze fondurile. Pentru că a introduce criterii de tipul absorbţia fondurilor comunitare este dincolo de Tratat. Nu există astfel de criterii, legal vorbind, care să-i permită domnului Van Rompuy să împartă ţările în două: cine a absorbit mai bine sau cine a absorbit mai prost. Este o chestiune care e partajabilă ca responsabilitate", a spus Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel