Norica Nicolai, reacţie după decizia CCR: Iohannis, pericol pentru democraţie

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Fostul europarlamentar ALDE Norica Nicolai  a reacţionat după decizia CCR de invalidare a uneia dintre întrebările de la referendumul din 26 mai şi a menţionat că preşedintele Iohannis ar trebui să demisioneze, pentru că este un pericol pentru democraţie. 

"Klaus Werner Iohannis este capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia României, buna credinţă a cetăţenilor şi banul public pentru a mai obține un nou mandat la Cotroceni. Nu contează că e vorba despre legea fundamentală a României, nu contează despre ce e vorba. Scopul lui e unul cât se poate de clar: încă un mandat!

Căci ce a propus dl Iohannis prin referendum? Să fie încălcată Constituția țării, lucru pe care îl spun azi în unanimitate 8 judecători ai Curții Constituționale, care au fost prezenţi la sedinţă, inclusiv unul numit de el - Livia Stanciu. Oare să nu îi fi spus președintelui prietena sa Livia Stanciu că propune un referendum cu o întrebare ce nu poate fi transpusă în Constituție?

S-a ajuns în această situație pentru că interesele politice ale președintelui au prevalat oricăror principii de constituționalitate, atitudine pe care a avut-o în întreg mandatul său. Acum, președintele a fost umilit public chiar de către acei judecători pe care i-a numit şi care confirmă că preşedintele, cu bună ştiinţă, a umilit românii.

Căci în acest mod preşedintele a aruncat in derizoriu o instituţie fundamentală care este referendumul şi care este singura insituţie care permite consultarea poporului!

Tocmai din aceste cauze preşedintele trebuie să îşi prezinte demisia!", a scris Norica Nicolai pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel