Norica Nicolai: Nu obișnuiesc să vorbesc despre mine, dar vă fac o confesiune

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai a participat la un eveniment care i-a reconfirmat „puterea românilor de a răzbi, indiferent de greutăți”.

„Nu prea obișnuiesc să vorbesc despre mine, dar ieri am vizitat județul Călărași și simt nevoia să vă fac mai degrabă o confesiune decât o declarație politică. De Călărași mă leagă perioada tinereții mele, dar cel mai mult amintirea debutului în procuratură, domeniu în care am început cu ambiție și o dorință de schimbare nemaipomenită, la fel ca toți tinerii proaspăt ieșiți de pe băncile școlii, cărora părinții le spuseseră să facă școală ca să câștige o pâine a lor. Procuratura din Oltenița, unde am fost repartizată după absolvirea facultății, a fost pentru mine un fel de a doua casă, la fel și județul Călărași, pe care l-am regăsit aproape la fel.

După cunoscutele cuvinte care ne spun că nimic nu este mai frumos decât să te întorci acolo unde nimic nu s-a schimbat și să realizezi cât de mult te-ai schimbat tu, iar eu am revenit la Călărași destul de des, am constat și cu bucurie, dar și cu tristețe că lucrurile nu s-au schimbat foarte mult în ultimii 30 de ani. Cu bucurie spun asta când mă gândesc la oamenii locului, unii dintre ei prieteni de-o viață, care au rămas la fel de ambițioși în muncă, primitori și plini de speranță. Cu tristețe o spun, pentru că am regăsit aici aceleași nevoi substanțiale neschimbate cum ar fi lipsa unei infrastructuri care să îi ajute pe micii agricultori să își întrețină culturile agricole.

Puterea românilor de a răzbi 

Târgul la care am participat mi-a reconfirmat puterea românilor de a răzbi, indiferent de greutăți: am întâlnit aici o firmă care a inventat un soft pentru determinarea umidității din silozele de cereale, soft pe care îl promovau cu ajutorul unor prieteni actori. Era imposibil să nu îi remarci și să nu te oprești pentru a sta de vorbă cu ei. Și sper ca softul propus de acești dezvoltatori să fie preluat și utilizat de mai mulți producătorii de cereale pentru a moderniza și noi felul de a face agricultură.

Oamenii pe care i-am reîntâlnit ieri în Călărași ascund, în spatele simplității lor, truda unor mâini cu care își construiesc singuri Raiul prin pământul care le stă sub picioare și care reprezintă, în cele mai multe cazuri singura lor sursă de venit. Poate întocmai faptul că singurul lucru statornic pe care îl au și cu care s-au născut este Câmpia Bărăganului, ea face ca oamenii locului să fie atât de binevoitori, harnici și iubitori de țară. Am discutat cu fiecare dintre ei, mi-au spus nevoile și necazurile lor, iar cel mai mare este acela că rămân cu produsele agricole pe care ajung să le arunce. Piața alimentară din România preferă să importe produse pe bandă rulantă, în loc să le ofere sprijin micilor producători locali.

Este într-adevăr inadmisibil să transformăm România într-o țară de import și să subminăm munca și nivelul de trai al acestor oameni care muncesc de zori și până seară, de primăvara până toamna târziu pe câmp. Am mai spus-o: nu se mai poate ca tot ce mâncăm în România să vină din țările străine și nu din pământul Bărăganului nostru.

Aceste lucruri trebuie schimbate!

26 mai este momentul în care putem alege să trimitem în Parlamentul European oameni care își stabilesc prioritățile politice gândindu-se la cei de acasă și nu la cei care le pot obține o poziție, un post la Bruxelles.

România are nevoie de Uniunea Europeană, o Uniune Europeană a oamenilor care fac echipă cu românii și nu denigrează România, care înțeleg că rolul lor este să fie muncească pentru această țară”, a scris Norica Nicolai pe contul ei de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel