Norica Nicolai, în PE: Nicio analiză a corupţiei în toate statele UE. Vă plac doar acestea trei?

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai a avut un discurs critic, în Parlamentul European, invocând analizele pe situația corupției îndreptate doar asupra anumitor state din Uniunea Europeană.

"Ca popor pro-european suntem foarte constructivi. Domnule Timmermans, nu e nevoie de nicio autorizaţie ca să protestezi în Europa. Acesta este standardul pe care îl impuneţi la Bucureşti. (...) Dublul standard devine o realitate în această dezbatere. Asta nu aduce mai multă unitate Europei, este o lipsă de coeziune, obiectivitate. 

Da, poate nu am făcut foarte mult pentru a combate corupţia la nivel înalt. (..) V-aş propune domnule Timmermans să rugaţi anumite state membre să nu îşi mai prevadă în legislaţie posibilitatea de a da mită pentru a obţine contracte în străinătate.

Intradevăr, oficialii care se presupune că ar fi dat mită la Bucureşti nu am văzut niciodată a fi traduşi în Curţile noastre de Judecată. Sigur, stimaţi colegi, dublul standard devine astăzi o realitate în această dezbatere. Asta nu aduce nici mai multă coeziune, nici mai multă Europă. Este dovada unei lipse de analiză, de obiectivitate şi de standard.

Aş întreba Comisia Europeană: de ce, deşi este obligatoriu, în ultimii ani, nu am avut niciun fel de analiză pe situaţia corupţiei în toate statele membre din Uniunea Europeană. Ori vă plac doar acestea trei?", a susținut Norica Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel