Norica Nicolai, despre decizia PNL de a o exclude. "La o zi după excluderea mea din PNL…

Europarlamentara Norica Nicolai a scris un mesaj în prima sa zi de europarlamentară independentă, la o zi după ce a fost exclusă de PNL pentru că a refuzat să treacă de la ALDE la PPE. 

"Astăzi, la o zi după excluderea mea din PNL, aș dori să mulțumesc tuturor celor care mi-au adresat public sau personal mesaje de susținere și de încurajare. De asemenea, gândurile mele se îndreaptă către liberalii cu care am făcut politică în ultimii 15 ani în România", a scris Norica Nicolai, joi, la o zi după ce PNL a exclus-o pentru că a refuzat să treacă de la ALDE la PPE. 

Europarlamentara acum independentă a adăugat: "Știu și voi susține mereu că există în Partidul Național Liberal oameni de excepție, colegi de o reală calitate umană și profesională, oameni care se bucură în continuare de prietenia și respectul meu. Împreună cu aceștia, am reușit în toată această perioadă să fim utili și creativi acolo unde am activat, fiecare în parte, în Parlament, în cadrul autoritățile locale sau naționale, în ministere. Am trăit momente politice unice, am trecut peste greutăți împreună crezând într-un ideal al unei Românii mai bune. Excluderea mea din PNL nu va reuși niciodată să șteargă această perioadă". 

"Decizia de ieri este una așteptată dată fiind evoluția recentă a PNL. Eu am candidat în campania electorală de anul trecut din partea ALDE, familia politică a PNL, așa cum au făcut-o toți peneliștii. Maniera în care PNL a decis că nu mai face parte în familia liberalilor europeni, ci a popularilor europeni nu a făcut onoare liderilor politici ai PNL din acel moment și, în plus, a fost o decizie luată nestatutar: vorbim de o decizie ce trebuia luată mai întâi de Congresul PNL, nu de vremelnicul său lider. Arbitrariul în politică, inclusiv la PNL, face mult rău în sensul decredibilizării clasei politice, fie că vorbim de cei ce urmăresc viața politică în România, fie că vorbim de cei care ne observă de la Bruxelles.

VEZI ȘI: Precizarea PNL după ce a exclus două europarlamentare

La ultimul Congres al PNL, am fost vocea care s-a opus acestei fuziuni cu PDL și trecerii la PPE pentru că dincolo de interese, dincolo de pseudoideologii, există valori pe care unii dintre noi alegem să le respectăm. Eu nu am să înțeleg niciodată cum un partid poate să facă timp de mai mult de 4 ani de zile opoziție activă la toate acțiunile de distrugere a țării de către PDL, iar imediat după să se înfrățească cu el pentru a-i oferi un iz de onorabilitate. Dacă unii acceptă mercantilismul în politică, eu nu l-am acceptat și nu îl voi accepta niciodată. Din acest punct de vedere, decizia de ieri era previzibilă, o salut și o respect. Rămân în continuare liberală, exclusă dintr-un așa-zis partid liberal pe motiv că am ales să îmi desfășor activitățile parlamentare în Grupul Liberalilor din Parlamentul European, am un mandat pe care l-am primit de la cetățeni și acest mandat va rămâne prima mea prioritate", a mai scris Norica Nicolai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel