Norica Nicolai: Băsescu confundă sprijinul occidental cu sprijinul divin

norica_nicolai_1
norica_nicolai_1

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai, susține, într-un comunicat de presă, că ziua de 29 iulie 2012 va marca un nou început pentru românii care, în cei opt ani de mandat de președinție ai lui Traian Băsescu, s-au săturat de scandaluri, manipulări și minciuni. Mai mult, vicepreședintele liberalilor acuză campania de decridibilizare împotriva României lansată de Traian Băsescu în străinătate și, mai ales față de instituțiile europene, și consideră că președintele suspendat, profitând de un context politic favorabil, confundă sprijinul extern pur politic cu sprijinul divin.

În opinia europarlamentarului PNL, ”apelul lui Traian Băsescu către oameni de a nu participa la un referendum, de a nu-și exercita un drept democratic, este încă o dovadă a faptului că mult-trâmbițata “întoarcere la popor” a fost doar o frază goală a unui dictator ce a condus timp de opt ani România, cu spatele întors către ea”.

Considerând că în 29 iulie România poate păși pe un drum al construcției, abandonat de ceva vreme, Norica Nicolai arată că cetățenii acestei țări se pot întoarce la normalitate, sanționând un șef de stat ”care ne-a făcut să ne ferim să vorbim la telefon, un om care a condus o țară de la butoane, neacceptând să le lase nici chiar atunci când nu mai avea dreptul”.

Norica Nicolai condamnă ampla campanie de decredibilizare a României în străinătate și mai ales față de instituțiile europene, a lui Traian Băsescu, după suspendarea sa, în care s-au spus multe minciuni profitându-se de un context politic favorabil (PDL este membru al Partidului Popular European, din care fac parte Angela Merkel, Jose Manuel Barroso, Herman Van Rompuy).

”Traian Băsescu a confundat Bruxelles-ul cu "Înalta Poartă", a reușit să creeze României imaginea unei colonii îndepărtate unde ordinea poate fi restabilită doar prin intervenție externă. Munca noastră, a tuturor, pentru integrare europeană, pentru a fi tratați ca un stat cu drepturi depline în UE, a fost compromisă pentru că Traian Băsescu a dorit să își salveze pielea cu ajutor extern”, se arată în sursa citată.

”Profitând de acest context, Traian Băsescu confundă sprijinul extern pur politic cu sprijinul divin, amintindu-mi cu mâhnire de atitudinea pe care o adopta Ceaușescu după vizita lui Richard Nixon în România (1969), explică Norica Nicolai, care conchide că ziua de 29 iulie este foarte aproape, fiind ziua când se poate spera la un ”nou început”.

Citește aici documentul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel