EXCLUSIV  ”Noi nu existăm la Bruxelles pe nicio discuţie!”. Radu Popa, PSD: Facem trei poze, le punem pe Facebook și credem că am făcut treabă

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ce are să-i reproşeze deputatul PSD Radu Popa preşedintelui României?

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent în platoul DCNews unde a vorbit despre vizibilitatea mult redusă, chiar inexistentă a României în decorul politico-decizional de la Bruxelles. Chiar a propus şi un scenariu pentru cum ar trebui să procedeze preşedintele României, Klaus Iohannis, în contextul problemelor actuale:

"Avem situaţia asta cu Austria, avem situaţia asta cu Bâstroe, ar trebui să facem nişte echipe de experţi autentici, nu nişte doamne care vor să facă legislaţie în România dar o ţin ascunsă (vezi Legile Educaţiei)! Echipe de experţi autentici care să vină într-o discuţie cu liderii politici şi să-şi asume un caiet de tematici, un proiect de ţară, să spună - Noi vrem să rezolvăm problema Schengen! Noi vrem să rezolvăm problema securităţii energetice a României! Noi vrem să rezolvăm problema vizelor! Cu cine rezolvăm asta? Păi, voi, partidele politice! Daţi-ne fiecare doi-trei experţi pe fiecare dosar în parte, eu la Cotroceni fac o comisie prezidenţială şi eu decid că-s preşedinte, dar aştept de la voi soluţii. Şi fiecare să-mi spună cu ce contribuie.

Există o relaţie biunivocă între politica internă şi politica externă. Ele se potenţează reciproc. Atâta timp cât din plan intern nu există o echipă de sprijin pentru politica externă, politica externă nu are cum să reuşească. Noi nu existăm la Bruxelles pe nicio discuţie! Mă încăpăţânez să spun asta şi cred că-i enervează că spun asta... Noi nu existăm pe sănătate, pe energie, pe agricultură, pe economie, pe nimic! Se discută şi se construiesc acolo toate magistralele de politici publice... România nu există! Ne plimbăm pe acolo, facem nişte vizite, facem trei poze, le punem pe Facebook şi credem că am făcut treabă! N-am făcut! Subliniez: nu avem niciun expert autentic pe niciun dosar important de la Bruxelles. Asta trebuia să facă fiecare minister în parte, să-şi exporte acolo 2-3 specialişti. Mi-e teamă că nu mai sunt specialişti, dar asta-i altă discuţie. Până nu vom înţelege cum funcţionează lumea, noi nu avem cum să ne apărăm de eventualele probleme pe care le creează tot acest joc complex care înseamnă Bruxelles, războiul cu Rusia... Asta-i senzaţia mea, de aici din Bucureşti, uitându-mă la televizor, că noi nu înţelegem lumea în care trăim, pur şi simplu" a spus, vizibil revoltat, social democratul.

Interviul complet aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel