Noi baze americane în România. Iohannis convoacă CSAT. Chirieac: Nu e întâmplător

Scutaru Cristina / 01 iul 2017 / 13:21 Salveaza PDF Comentarii

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Klaus Iohannis, va avea loc marți, pe ordinea de zi fiind incluse, printre altele, analiza activității Serviciului Român de Informații în anul 2016, Regulamentul de organizare și funcționare a Centrului de Coordonare Operativă Antiteroristă și Carta albă a apărării.

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect.

"Este absolut necesar ca președintele să convoace acest CSAT. Pe de-o parte este nevoie de relația instituțională între noul ministru al Apărării și președinte. Pe de altă parte, înțeleg că vor face și o analiză a activității SRI de anul trecut. Poate învață și alte instituții din România cum se poate trece de la o epocă neagră, a poliției politice, la un serviciu de informații care respectă standardele occidentale și Constituția României. Poate învață și alții cum se face acest lucru. (...) Apoi, cred că sunt două noi baze americane pe teritoriul României - una undeva în județul Mureș, poate Reghin, poate Târgu Mureș, alta la Galați - care de asemenea trebuie convenite în cadrul de CSAT. Poate nu întâmplător pe 4 iulie, de Ziua Națională a Statelor Unite, se convoacă acest CSAT", a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

[citeste si]

Alte subiecte care vor fi abordate în CSAT se referă la implementarea Strategiei Globale a UE (dimensiunea securitate și apărare), forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în anul 2018, planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026 și evoluțiile recente ale fenomenului migrației și principalele măsuri implementate la nivel național.

În cadrul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională, menționează sursa citată.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25