Niță: ”Mireasa” Oltchim trebuie să devină mult mai atractivă în șase luni

constantin_nita
constantin_nita

Vicepreședintele PSD, Constantin Niță, nu consideră benefică intrarea în insolvență a combinatului din Râmnicu Vâlcea, ci afirmă că o soluție mai bună ar fi o înţelegere cu creditorii şi mai ales cu băncile, pentru reluarea producției, astfel încât mireasa Oltchim să devină mult mai atractivă și mai frumoasă pentru investitori.

Întrebat dacă intrarea Oltchim în insolvenţă ar fi o soluţie, Constantin Niţă a declarat, marți, pentru RFI: "Intrarea în insolvenţă ar fi o soluţie, dar va începe o dispută serioasă între principalii creditori, ceea ce cred eu că nu ar fi de bun augur. Cea mai bună soluţie ar fi aceea a unei înţelegeri cu creditorii şi mai ales cu băncile, care să poată să conducă până la urmă la reluarea procesului de producţie, acesta este cel mai important lucru. După care, sigur, o reeşalonare a datoriilor, un credit care să acopere unele creanţe şi aşa mai departe. Sunt soluţii. Important este ca cei care vin acolo să dea dovadă de profesionalism şi să simtă această fabrică, să pună suflet în salvarea ei".

Constantin Niță nu crede că băncile doresc neapărat insolvența, deoarece posibilitatea de a-și recupera întreaga sumă este, de regulă, mai mică decât dacă sprijină un program de redresare economică.

Fostul ministru pentru IMM-uri susține că Oltchim poate fi redresat în ”minim șase luni”. ”Sub această perioadă, nu cred că poate fi relansată, în condiţiile în care există linişte din partea creditorilor, există linişte din partea salariaţilor şi există un program serios de redresare economică şi de restructurare", a adăugat Constantin Niţă, precizând că în acest termen minim ar trebui mers în paralel cu două acțiuni principale: ”funcţionalitatea normală a combinatului şi pregătirea lui pentru privatizare. Eu cred că mireasa trebuie să fie şi să arate mult mai bine decât acum. Trebuie curăţate anumite datorii, bineînţeles, cele care se pot, trebuie transformate datoriile de la AVAS în acţiuni. Combinatul poate să devină o mireasă mult mai atractivă şi mai frumoasă", a specificat vicepreședintele social-democrat.

În ceea ce privește finalizarea procesului de privatizare, Constantin Niță este de părere că nu poate fi realizată mai devreme de primăvara anului viitor. ”Anul acesta nici nu se pune problema. Sigur, cu speranţa că o să vină investitori mari, care au capacitatea de a prelua un asemenea combinat", a conchis Niţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel