Niță: Întreaga producție de gaze din România, vândută pe bursă

constantin-nita
constantin-nita

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, afirmă că în urma discuțiilor cu reprezentanții sindicatelor din petrochimie care protestează la Palatul Victoria, Guvernul propune ca întreaga producție de gaze să fie vândută pe bursă, potrivit Hotnews.

”Ne-am înțeles cu ei ca săptămâna viitoare, împreună cu patronatele, la departamentul pentru energie să avem încă o discuție. Propunerea noastră va fi, probabil, ca întreaga cantitate de gaze naturale produsă în România să fie vândută pe bursă”, a declarat Niță la sfârșitul ședinței de Guvern de miercuri.

Cantitățile cu preț reglementat vor face excepție

”Maine o să am o discuție cu cei de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei pentru punerea în practică a platformei de gaze naturale, în așa fel încât prețul să se creeze pe bursă și să nu mai avem probleme de cantitate vândută de către producătorii naționali (...) Încercam o asemenea variantă sperând ca prețul la bursa să fie cât mai mic”, a mai spus ministrul.

Niță spune că o companie privată precum Petrom, de exemplu, nu va fi obligată să vândă pe bursă, dar va exista interes în condițiile în care toți cumpărătorii se vor îndrepta către bursă.

”Nu o să oblig, dar o să constate că prețul se formează pe bursă. Toți cumpărătorii se vor duce întâi la bursă și pe urmă se vor duce la cel care vinde direct. Petrom va vinde cum va dori, însă Romgaz, exceptând cantitatea care va fi reglementată, va putea sa o puna pe bursă”, a afirmat Niță.

Aproape 1.000 de sindicaliști protestează astăzi în fața Palatului Victoria cerând stoparea calendarului de creștere a prețurilor la gaze naturale și energia electrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel