Nicușor Halici, PSD Vrancea: Copiii trebuie să aibă educația pe care o merită, fără lipsuri sau restricții pandemice

Nicușor Halici
Nicușor Halici

"Un moment deosebit de important pentru fiecare dintre noi, a fost, este și va fi: prima zi de școală, spune deputatul de Vrancea, Nicușor Halici. 

"Aceste clipe m-au făcut să tresar în copilărie și acum, ca părinte, îmi trezesc un sentiment de mândrie când privesc zâmbetele copiilor în prima zi de școală, emoțiile și speranțele care ne însoțesc în aceste clipe deosebite.

Toți avem datoria de a ne implica serios în educație, indiferent de vârsta sau ipostaza în care ne aflăm: copii, părinți sau cadre didactice. Noi, oamenii politici din aceste vremuri, suntem obligați să găsim cele mai bune soluții pentru ca acești copii să poată avea educația pe care o merită, fără lipsuri sau restricții pandemice și fără griji pentru actul educațional în general.

Îmi doresc ca școala să vă inspire, să cercetați totul cu curiozitate, să priviți lucrurile cu ochii larg deschiși, să ascultați atentți ce se întâmplă în jurul vostru și atunci veți descoperi o lume total nouă pentru voi!", spune președintele interimar PSD Vrancea, deputatul Halici Nicușor.

Structura anului şcolar 2021-2022

Noul an şcolar  va avea 34 de săptămâni, împărţite în două semestre. Conform calendarului de pe site-ul Ministerului Educaţiei, semestrul I se va desfăşura între 13 septembrie şi 22 decembrie, având 14 săptămâni de cursuri. Semestrul al II-lea va avea 20 de săptămâni de cursuri, din 10 ianuarie până în 10 iunie.

Copiii din grădiniţe şi elevii din clasele primare vor avea vacanţă între 25 şi 31 octombrie, iar vacanţa de iarnă a elevilor va fi între 23 decembrie şi 9 ianuarie. Vacanţa de primăvară este programată între 15 aprilie şi 1 mai, iar vacanţa de vară va începe în 11 iunie.

Pentru elevii din clasele terminale din învăţământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral şi frecvenţă redusă), anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie în 27 mai.

Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie în 3 iunie, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale), respectiv pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel