EXCLUSIV  Nicușor Dan, problema numărul 1 pentru coaliția de guvernare / video

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Cel mai recent sondaj apărut arată că Nicușor Dan nu este văzut bun de bucureșteni.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect.

„Ultimul sondaj arată că aproximativ 67% dintre oameni au o părere proastă sau foarte proastă despre Nicușor Dan. (...) Nicușor Dan este oaia neagră, trage în jos și PNL, dar și pe PSD, coaliția de guvernare.

Vreo 20% sunt mulțumiți de Nicușor Dan. Le-a promis parcuri alegătorilor, nu știu de ce este lumea așa disperată după parcuri... La parcuri se câștigă cel mai bine pentru că mai pui panseluțe, mai tai pomii, nu vine nimeni să îți numere firele de iarbă. În schimb, putea să facă o sală de sport sau mai multe, aceasta fiind o problemă în marile orașe, copiii și adulții nu au unde să facă sport, dar nu a făcut-o. Nicușor Dan este problema numărul 1 pentru coaliția de guvernare”, a spus jurnalistul Val Vâlcu la emisiunea „Deferiți mass-media” de la DC News.

VEZI ȘI: Sondaj INSCOP. PNL, PSD, USR, AUR, UDMR, intenție de vot

Un sondaj INSCOP indică intenția de vot a românilor.

Sondajul a fost realizat în perioada 10 - 18 ianuarie. Pe primul loc în intenția de vot, potrivit sondajului, se clasează PSD.

Clasamentul intenției de vot în ianuarie:

PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021

AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021

PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021

USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021

UDMR: 4,2%

Citește și: Românii cred că NATO îi va apăra în cazul unui război în Ucraina. Admirația pentru Putin, mai mare în rândul tinerilor-sondaj INSCOP

Trei sferturi dintre români cred că NATO îi va apăra în cazul unui război în Ucraina, potrivit unui sondaj INSCOP, în vreme ce admirația pentru liderul rus Vladimir Putin se observă mai ales în rândul tinerilor.

INSCOP a realizat în perioada 11 – 18 ianuarie 2022 un sondaj de opinie privind Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”. Primele două capitole sunt dedicate percepției românilor asupra unor elemente ce țin de securitatea militară a țării, respectiv opiniei respondenților privind direcția țării și a Europei, și încrederii în țări și lideri internaționali.
 
În capitolul Securitatea militară, analiza a vizat percepțiile populației privind Conflictul din Ucraina, NATO și apărarea României. Întrebați dacă NATO va apăra sau nu România, în contextul creșterii riscului producerii unui război în Ucraina, 70,3% dintre români răspund afirmativ, în timp ce 20,3% răspund negativ, iar 9,4% nu știu sau nu răspund.

76,2% dintre respondenți consideră că România nu trebuie să iasă din NATO, în timp ce 18,7% răspund afirmativ la această întrebare. Ponderea non-răspunsurilor este de 5,1%. A crescut, de asemenea, ponderea opiniilor favorabile privind existența bazelor militare americane în România. 

În ceea ce privește bazele militare americane 74,7% dintre cei intervievați (față de 68,1%  în septembrie 2021, 73,8% în iunie 2021 și 75,4% în martie 2021) își exprimă acordul față de afirmația ”Existența unor baze militare americane în România ar ajuta la apărarea țării în cazul unei agresiuni externe”, în timp ce 20,6% își exprimă dezacordul (față de 24,9% în septembrie 2021, 20,3% în iunie 2021 și 20% în martie 2021).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel