Nicușor Dan, o duzină de promisiuni în campania din 2020. Cele 12 angajamente, nerespectate. Nu a făcut nimic, dar a blocat multe proiecte

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

De cele mai importante 12 promisiuni electorale ale lui Nicușor Dan s-a ales praful. O „duzină murdară”, dacă mai țineți minte filmul ”Dirty duzine”... la fel de murdară ca orașul pe care l-a condus în ultimii patru ani. 

În 2020:

1. Nicușor Dan promitea și că va combate activ poluarea. Spunea, printre altele, că va fi un program de spălare a străzilor. Nu am văzut unde se spală. Poate nu spală străzile ca să nu se înece șobolanii din Sectorul 1... În fine, nu s-a făcut nimic pentru plămânii noștri din moment ce gradul de poluare din București este extrem de ridicat.

2. Nicușor Dan promitea că va debloca Registrul Spațiilor Verzi. Ne promitea și o Centură Verde a Bucureștiului. Și o pădure urbană în spatele Stadionului Ghencea. Registrul Spațiilor Verzi există, dar nu funcționează nici acum. Centură Verde n-avem. Nici pădure urbană...

3. Cât despre termoficare, a aruncat cu promisiuni și aici. Promitea modernizare totală și înlocuirea a 300 de kilometri de conductă din rețeaua principală. Ce a făcut Nicușor Dan? Aproximativ 100 de kilometri au fost înlocuiți.

2. Inquam Pho... (nicusor-dan-coruptie-dna_66586500.jpg)

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

4. Altă promisiune marca Nicușor Dan a fost deblocarea Planului Urbanistic General și Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Ce a făcut? Nimic nici aici. Planul Urbanistic General nu este gata și nici nu prea are cum să mai fie gata până la alegerile din 2024. Rezultatul? Blocaje după blocaje. Zero construcții imobiliare. Oamenii nu au unde să stea și se bat pe aceleași blocuri care nu sunt suficiente pentru toată Capitala.

5. Nicușor Dan promitea că face bandă unică. Spunea: „vom crea benzi unice pe marile bulevarde pentru transport public și vom reconfigura trasee de transport pentru a acoperi cererea bucureștenilor la orele de vârf”. Ce avem, de fapt, după mandatul lui Nicușor Dan? 6,7 kilometri de bandă unică. Privind strategia pentru parcări... nu s-a întâmplat nimic. Proiectul a murit înainte de a începe. Asta în timp ce oamenii din București nu au unde parca. Mulți oameni l-au votat crezându-l pe Nicușor Dan care ne promitea că vom avea... 15 mari parcări în jurul Bucureștiului. Cu așa promisiune, oricine l-ar fi votat. Dar ce s-a întâmplat, de fapt? Nimic. În 2020, Nicuşor Dan spunea că doreşte realizarea a 15 parcări la intrarea în Bucureşti pentru decongestionarea traficului, dar şi pentru reducerea poluării. El spunea că acestea vor avea între 500 şi 2.000 de locuri şi vor fi finanţate din bani europeni. Doar a terminat parcarea de la Cora Pantelimon, aceasta fiind începută în mandatul anterior.

6. Ne promitea și că va moderniza liniile de tramvai. Promitea modernizarea și extinderea transportului public. Din acest plan măreț, ne-am ales cu un kilometru de cale de tramvai modernizată. Atât.

7. Cât despre consolidări... promitea că va termina expertizarea din punct de vedere seismic a clădirilor vechi. De asemenea, promitea că va termina proiectarea consolidării clădirilor vechi. Promitea că va începe consolidarea tuturor clădirilor aflate în clasa I de risc seismic. S-au expertizat doar... vreo 80 de clădiri.

8. Votanții care merg cu bicicletă au crezut că Nicușor Dan va realiza „un sistem adevărat de piste de biciclete”. Așa ne promitea primarul. Rezultatul? Vreo trei kilometri făcuți. 

9. Dâmbovița - axă creativă. „Susținerea creării unui cartier al inovației de-a lungul Dâmboviței (în colaborare cu mediul de afaceri și mediul universitar), ca pilon de bază al proiectului „Dâmbovița – axa creativă a Bucureștiului” - asta ne promitea edilul. Nu s-a bifat nimic nici aici... Adio, Dâmbovița - axă creativă!

3. FOTO: Ager... (consilierii-psd--absenti-la-votarea-bugetului-capitalei-pe-2024--vigheciu-vot-de-blam-la-adresa-lui-nicusor-dan--cel-mai-contra-performant-primar_46115100.jpg)

10. Despre semaforizarea inteligentă, Nicușor Dan spunea că va realiza un sistem de semafoare, conectate la un server, care iau decizii în timp real, în funcție de fluxurile din intersecții, micșorând la maximum timpii de așteptare în trafic și dând prioritate transportului în comun. Ce a făcut până la urmă? În mandatul său avem doar 250 de intersecții cu semaforizare smart. Iar doar promisiuni...

11. Ne promitea zeci de creșe și afterschool-uri. Suna foarte bine. Doar că... a rămas doar speranța și aici.

12. Trebuia să avem și tren metropolitan. Ne-ar fi plăcut să facem o plimbare cu el. Adică cu Nicușor Dan și trenul metropolitan. N-avem cum, că nu s-a făcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel