Nicușor Dan: Nu am promis că vom avea instant apă caldă

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, spune că nu a promis că bucureștenii vor avea instant apă caldă. Până în februarie noul primar se așteaptă la 10-15 avarii zilnice la care se va interveni, iar după aceea începe înlocuirea rețelei, care va dura 6-7 ani.

Întrebat la Digi24 despre căldura și furnizarea apei calde în Capitală, Nicușor Dan a spus că sunt două faze: până în februarie și după februarie.

„Până în februarie trebuie să fim suficient de rapizi astfel încât să reușim să reparăm sutele de avarii care vor apărea în această perioadă. Mă aștept undeva la 10 - 15 avarii pe zi. Am avut azi o întâlnire cu conducerea Termoenergetica, cu fosta conducere, mi-au spus că au materialele, echipe și echipamente. O să vedem în aceste zile la fața locului cum se lucrează”, a declarat primarul, citat de Mediafax.

Primul lucru pe care îl va rezolva, a spus Nicușor Dan, este problema telefoanelor la care „nu răspunde nimeni”, iar bucureștenii nu reușesc să obțină informații despre intervenții.

Nicușor Dan: Nu am spus că vor avea instant apă caldă

„Nu am spus că vor avea instant apă caldă. Va fi un management de avarie plus o comunicare foarte bună cu bucureștenii. Din februarie urmează chestiunea de fond, înlocuirea rețelei”, a adăugat Nicușor Dan.

Întrebat cât va dura această etapă, Nicușor Dan a spus că 6 - 7 ani, însă specialiștii au identificat zonele cele mai problematice și lucrările vor începe acolo: „O să lucrăm în trei schimburi, în weekenduri acolo unde va fi afectat traficul. O să vedeți că o să avem echipe care o să lucreze zi și noapte pentru ca disconfortul să fie redus”.

Răspunzând la o altă întrebare, Dan a spus că trebuie înlocuiți circa 1.000 de kilometri de conductă, ceea ce costă „undeva la 1 miliard și jumătate de euro”, din care municipalitatea are o treime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel