Nicușor Dan ÎNTÂRZIE la Primăria Capitalei: Iată EXPLICAȚIA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut un anunț important privind mandatul său, miercuri seară. 

Printr-o postare pe Facebook, primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că preluarea mandatului său va mai întârzia 7-10 zile.

„Din păcate, preluarea mandatului meu va mai întârzia 7-10 zile, ceea ce nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale în care ne aflăm”, a scris Nicușor Dan.

Nicușor Dan: Iată explicația

În continuare, Nicușor Dan a explicat că „Codul Administrativ spune că Primarul General își preia mandatul (depune jurământul) odată cu Consiliul General. Și Primarul și Consiliul trebuie validați anterior de instanță. Codul Administrativ are o formulare ușor neclară asupra instanței competențe pentru București: primarul și consiliul sunt validați de judecătoria în raza căreia se află circumscripția în care au avut loc alegeri. Tribunalul București a validat mandatul meu acum câteva zile, apreciind că, întrucât nicio judecătorie de sector nu acoperă circumscripția București, competent este Tribunalul București.

Azi însă, printr-un alt complet, Tribunalul București a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecătoria Sector 1. După motivare (peste 1-2 zile), dosarul va ajunge la Judecătoria Sector 1. Probabil Judecătoria va trimite la Tribunal. Se va constata conflict de competență și dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal. După asta vom mai aștepta două zile pentru un eventual apel”, a mai transmis Nicușor Dan pe Facebook. 

ACTUALIZARE

Din pacate preluarea mandatului meu va mai intarzia 7-10 zile, ceea ce nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale...

Publicată de Nicușor Dan pe Miercuri, 14 octombrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel