Nicuşor Dan, discuție informală cu Turcan. Ce au vorbit

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Nicuşor Dan a spus că a vorbit cu Raluca Turcan pe tema unei coaliţii care să susţină un guvern de dreapta, dar că varianta pe care partidul său o agreează - aceea a unui premier tehnocrat susţinut de mai multe partide, fără PSD - este 'departe de realitate azi'.

'Am avut o discuţie informală cu cei de la PNL, cu preşedinta partidului, doamna Turcan. A fost o discuţie informală după consultările de la Cotroceni', a declarat Nicuşor Dan, vineri, la BEM, după preluarea mandatului de deputat. Întrebat dacă formaţiunea pe care o conduce este de acord ca, împreună cu PNL, să încerce formarea unei majorităţi care să dea viitorul guvern, Nicuşor Dan a spus că USR îşi păstrează poziţia.

[citeste si]

'Noi rămânem la poziţia pe care am avut-o în toată campania electorală, anume că cea mai bună soluţie pentru România ar fi un guvern condus de un tehnocrat, care să aibă susţinerea politică a unor partide (coaliţie de partide - n.r.) din care să nu facă parte PSD, Dacian Cioloş - o variantă foarte bună. Din păcate, această soluţie pare departe de a fi realizată. Exista varianta susţinerii unui prim-ministru tehnocrat în Parlament, noi am spus că Dacian Cioloş ar fi o variantă, însă asta e departe de realitate azi şi nu are rost să discutăm. În momentul în care, dacă vreodată se va ajunge spre această soluţie, vom negocia', a precizat liderul USR. Despre eventualitatea ca USR să mai poarte discuţii până la momentul consultărilor de la Cotroceni, convocate de Klaus Iohannis pentru săptămâna viitoare, el a spus: 'Dacă domniile lor vor considera de cuviinţă, da, după cum, dacă alte partide vor să discute cu noi, fără îndoială, dar poziţia noastră e cea pe care am precizat-o'.

De asemenea, întrebat dacă USR va susţine o colaborare în plan parlamentar a forţelor de dreapta, Nicuşor Dan a reafirmat că partidul pe care îl conduce nu face alianţe cu nimeni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel