Nicușor Dan despre Firea: Nu ştie şi nu vrea să rezolve problemele importante ale Capitalei

Primarul General Gabriela Firea se pregăteşte să schimbe pentru a doua oară numele RADET, prin înfiinţarea unei noi companii municipale care urmează să preia sistemul de încălzire centralizată din Bucureşti, susține Nicușor Dan. Cu toate acestea, datoriile au rămas la fel de mari a mai spus deputatul, fiind un dezastru pentru încălzirea bucureştenilor.

Este vorba despre Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti, care va avea acţionari Municipiul Bucureşti (99,999%), Comuna Chiajna şi Oraşul Popeşti, iar scopul său este producerea, transportul şi distribuţia energiei termice, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General din 26 februarie 2019.

"În 3 ani de mandat, Gabriela Firea a reuşit să schimbe de două ori numele RADET, mai întâi în Energetica, apoi în Termoenergetica, dar pe fond nu s-a schimbat nimic. Datoriile au rămas la fel de mari, pierderile în reţea au crescut în lipsa investiţiilor, banii europeni nu au fost atraşi pentru modernizarea reţelei de termoficare, iar bucureştenii sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de sistemul de încălzire centralizat, în condiţiile în care avariile s-au ţinut lanţ iarna aceasta. Să schimbi din nou numele RADET nu este o soluţie nici pentru regie, nici pentru cetăţeni" afirmă deputatul de Bucureşti Nicuşor Dan.

Gabriela Firea nu vrea să îşi asume datoria, susține Nicușor Dan



"Gabriela Firea trebuia să ia câteva măsuri simple la începutul mandatului şi astăzi nu ne-am mai fi confruntat cu falimentul RADET şi cu dezastrul din reţeaua de termoficare. În primul rând, trebuia să negocieze cu ELCEN plata datoriei RADET, fără penalităţi. Apoi, rămasă fără datorii, RADET se transforma uşor în societate comercială, lua banii europeni aflaţi la dispoziţie pentru modernizarea reţelei, circa 180 de milioane de euro şi începea procesul de schimbare a reţelei de încălzire. Soluţii existau, existau şi bani, dar Gabriela Firea nu ştie şi nu vrea să rezolve problemele importante ale Capitalei" susţine Nicuşor Dan.

Vezi și: 

VIDEO Premieră în România. Pârtie injectată cu apă. Vezi unde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel