Nicuşor Dan cere explicații de la Biserica Ortodoxă privind construirea Catedralei

Nicuşor Dan (USR) a spus că aşteaptă de la Biserica Ortodoxă informaţii privind stadiul lucrărilor şi sumele de care mai este nevoie.

'Noi am avut o poziţie constantă şi în timpul campaniei electorale pentru că subiectul exista, şi am spus două lucruri pe care le menţinem. Oricând trebuie să aloci bani publici trebuie ca destinaţia lor să fie foarte transparentă. Aşteptăm de la Biserica Ortodoxă să ne spună care este stadiul lucrărilor, câţi bani au luat până acum, de la cine, de câţi mai au nevoie şi care este calendarul lucrărilor.

[citeste si]

Pe de altă parte, pentru o chestiune cum este asta, în care bucureştenii şi românii au opinii foarte diverse, nu atât pentru Catedrala în sine, cât în ceea ce priveşte finanţarea din banii publici, vrem să avem o dezbatere publică reală în care bucureştenii să aibă în faţă toate opţiunile, cu toate argumentele. Este o cerere pe care Biserica a făcut-o municipalităţii. Noi, ca reprezentanţi ai cetăţenilor municipiului, o să luăm decizia raţională, şi am spus că noi, mâine, vom vota 'nu', pentru că pentru moment nu avem informaţia pe care trebuie să o avem pentru orice investiţie publică pe care municipalitatea o face şi doi nu am avut o dezbatere publică pe masă cu toate argumentele pentru a vedea ce spun bucureştenii', a afirmat Nicuşor Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel