Nicușor Dan, ”candidatul înfiat”, în imposibilitate de răspuns pentru Chirieac și Ursu. ”Fiori reci”

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Analistul politic Bogdan Chirieac și jurnalistul Adrian Ursu i-au adresat mai multe întrebări candidatului independent la Primăria Capitalei, Nicușor Dan. 

”Sunteți independent, deocamdată susținut de USR și sperați că se va alătura și PNL. Totuși, la Primăria Bucureștiului se candidează cu consilieri generali, cu primari de sector, cu consilieri de sector. Ar trebui ca în spatele dvs. să fie o listă. (...) Ce garanție avem că cei din jurul dvs. nu vor fura?” l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe Nicușor Dan, în emisiunea ”Subiectiv”, de la Antena 3. 

Strategie confuză. Cine sunt consilierii lui Nicușor Dan?

”Răspunsul este că-n mod cert, așa cum ne spun sondajele, partidele care reprezintă opoziția în București vor avea 60-65% în Primăria Capitalei și-n Sectoare. Este important ca ele să fie cu un proiect comun, cu angajamente comune.” a răspuns Nicușor Dan. La insistențele lui Bogdan Chirieac și Răzvan Dumitrescu, fiind întrebarea despre oameni, despre echipa de consilieri, Nicușor Dan a mai spus că ”Totul depinde de programul pe care-l asumă partidele care vor avea majoritatea. Dacă vor asuma o transparență totală a bugetului, furturile vor avea o posibilitate mult mai mică să fie făcute.” El a mai afirmat că are programul său, diferit de al celorlalte partide, dar care este unul ușor de armonizat. Totodată, deși este susținut de USR, afirmă că discuțiile cu PNL le poartă personal, fiind independent. USR, pe de altă parte, are propriul program pentru Capitală, dar Nicușor Dan afirmă că este unul ”compatibil”. 

Cu alte cuvinte, Nicușor Dan nu a dat niciun răspuns despre oameni, ceea ce arată o stare de confuzie pe scena politică, deși mai sunt câteva luni până la alegeri, iar scena politică este aglomerată de alte decizii de la nivelul Parlamentului și Guvernului. 

Nou concept de candidat: Înfiat

Într-o intervenție telefonică în emisiunea Subiectiv, Adrian Ursu a subliniat că ”sunt câteva formule aruncate în luptă: a candidatului politic - Firea (PSD), Voiculescu (PLUS), candidatul înfiat- Nicușor Dan. E un nou concept, dl Nicușor Dan tocmai ne-a spus că dânsul a fost înfiat de USR, era orfan, era independent, așa se spune, dânsul n-avea părinți politici, USR n-avea un copil pe care să-l arunce în cursa pentru Cotroceni și atunci s-a creat o relație... din nou. PNL nu s-a hotărât dacă are un candidat politic sau livrează susținere pentru cei aflați pe partea dreaptă pentru a contracara posibila victorie a stângii, din nou, în București. În clipa de față, așa cum arată formulele matematice, e limpede că prima șansă o are Gabriela Firea, pe fondul divizării dreptei. Dacă PNL va avea candidat propriu și vor fi alegeri într-un singur tur, e probabilă o plasare pe primul loc a candidatului PSD, dar jocurile nu sunt făcute.”

Nouă rundă de întrebări pentru Nicușor Dan 

Și Adrian Ursu i-a adresat două întrebări lui Nicușor Dan: ”Există o soluție pentru problema RADET, inițialele care dau fiori reci bucureștenilor?”, ”Care este soluția pentru un trafic rezonabil?”. 

”Soluția pe RADET e foarte simplă. În practică, trebuie acea rețea de cam 1.000 de km, rețea principală, trebuie înlocuită, nu s-a înlocuit decât 2-3%, investiția face cam 1 miliard de euro. În zona de Nord, pentru că este o pierdere de energie pe direcția Nord, trebuie stimulată apariția unor centrale private.” a răspuns Nicușor Dan. Replica lui Adrian Ursu a venit imediat: ”Era aproape să fiu mulțumit de întrebarea mea, de răspuns era departe să găsesc satisfacția”. 

Întrebat de calendarul soluției pentru RADET, Nicușor Dan a răspuns: ”Din acei 1.000 de km despre care vorbeam, se poate ajunge la un ritm de schimbare de 100 de km/an”. 

Despre traficul din București, Nicușor Dan a răspuns că dorește să ajungă la un transport public funcțional, la un oraș în care bogații să folosească transportul în comun. El a mai venit cu ideea semafoarelor inteligente, conectate la un server, parcări gratuite la marginea orașului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel