Nicușor Dan: Am deschis un șantier nou de modernizare a rețelei de termoficare

Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan

Primarul General, Nicuşor Dan, a fost prezent pe şantierul deschis de Primăria Capitalei prin Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti, în Piaţa Lahovary, unde au început lucrările de modernizare a reţelei de termoficare la Magistrala II-III Grozăveşti.

Acestea presupun înlocuirea conductelor de termoficare vechi de peste 40 de ani cu tehnologie nouă, conductă preizolată, dotată cu senzori de detecţie a avariilor. Conductele noi au o garanţie de minimum 30 de ani.

Primarul General, Nicuşor Dan: "Am deschis zilele acestea un şantier nou de modernizare a reţelei de termoficare, în zona Piaţa Romană - Piaţa Victoriei - Bulevardul Ion Mihalache, unde vom înlocui 11 kilometri de reţea. În zilele următoare vom deschide două noi şantiere pentru lucrări de termoficare, în zonele Pantelimon şi Progresul, de aproximativ 10 km fiecare. Se lucrează de asemenea la 7 km în zona Ferentari, rest dintr-un şantier de 13 km început anul trecut.

Tronsonul Piaţa Romană - Piaţa Victoriei - Bulevardul Ion Mihalache asigură energia termică pentru 66 de blocuri, iar lucrările de modernizare vor creşte parametrii de furnizare pentru locuinţele din aceste blocuri, dar şi nivelul presiunii apei în întreaga zonă.

Lucrările sunt executate fără întreruperea alimentării cu apă caldă şi căldură, fiindcă folosim conducte provizorii, care permit munca de şantier fără afectarea bucureştenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare."

Acest tronson din reţeaua de termoficare asigură furnizarea energiei termice pentru consumatorii din zonele: B-dul Ion Mihalache, Muzeul Antipa (Sos. Kiseleff), Piaţa Victoriei, Str. Paris, B-dul Iancu de Hunedoara, Str. Braziliei, Calea Floreasca, Calea Dorobanţilor, str. Take Ionescu, Str. George Enescu, Str. Arh. Ion Mincu - şi alimentează 15 puncte termice ale căror racorduri vor fi complet înlocuite. Prin modernizarea acestui tronson, se realizează o îmbunătăţire a distribuţiei energiei termice şi către cartierul Aviaţiei, zonă în care alimentarea cu agent termic a fost deficitară în ultimii ani.

În ceea ce priveşte informaţiile eronate apărute în ultima vreme, referitoare la finanţarea întregului sistem de termoficare al Capitalei, Nicuşor Dan a subliniat: "Contrar zvonurilor care circulă în această perioadă, nu există niciun risc de insolvenţă legat de Termoenergetica. Toate chestiunile financiare legate de termoficare sunt în atenţia Primăriei Generale şi a Guvernului României şi avem resursele necesare în această perioadă."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel