Nicuşor Dan: Arena Naţională a adus în acest an venituri de 3,2 milioane lei

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

Nicuşor Dan: Arena Naţională a adus în acest an venituri de 3,2 milioane lei.

Închirierea Arenei Naţionale a adus în acest an Municipalităţii venituri de 3,2 milioane de lei, iar aproape jumătate din această sumă este obţinută ca urmare a contractului pentru Saga Festival, a informat joi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

'Arena Naţională aduce bani la bugetul Municipalităţii. De la începutul anului şi până acum, Primăria Capitalei a încasat 3,2 milioane de lei pentru contractele de închiriere semnate. Cea mai mare sumă (1,5 milioane de lei) a venit de la închirierea Arenei Naţionale pentru Saga Festival, care va avea loc între 3 şi 5 iunie şi pentru care pregătirile au început deja. Am obţinut de asemenea venituri din meciuri de fotbal, concerte, conferinţe sau târguri. E nevoie ca bunurile Municipalităţii să aducă bani şi dezvoltare pentru Bucureşti', a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

În iulie 2021, Consiliul General al Capitalei a modificat hotărârea din 2017 în baza căreia au fost stabilite tarifele de închiriere pentru evenimentele ce se desfăşoară pe Arena Naţională. Astfel, tarifele minime de închiriere pentru evenimentele care se desfăşoară pe Arena Naţională sunt: campionatul intern de fotbal, Cupa Ligii şi Cupa României, meciuri ale echipei naţionale - 13.000 de euro/eveniment; UEFA Champions League - 28.000 de euro/eveniment, UEFA Europa League - 23.000 de euro/eveniment; evenimente culturale - 18.000 euro/eveniment; evenimente speciale, cu închiriere inclusiv a Arenei Naţionale - 30.000 de euro/eveniment; evenimente restrânse, care nu implică utilizarea gazonului şi a spaţiilor din tribune - 15 euro/mp/eveniment; servicii de operare Stadion Arena Naţională - 10.000 euro/meci sau eveniment; evenimente corporate - 500 euro/oră; filmări private - 400 de euro pe oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel