Niculae Bădălău: Se simt efectele crizei politice. Habarnişti la guvernare

"Economia României este pe cale să se prăbuşească, pentru că la Guvernare sunt nişte habarnişti!", apreciază Niculae Bădălău. 

"Efectele crizei politice generate de PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis s-au simţit, în primul rând, în evoluţia monedei euro. Problema este că majoritatea produselor din România sunt din import, iar asta generează un val de creşteri de preţuri. În plus, Guvernul Orban nu are vreo intenţie să majoreze pensiile, aşa cum prevede legea, şi nici nu respectă hotărârea Parlamentului privind dublarea alocaţiilor copiilor.

Totodată, datoria publică a ajuns la o cotă maximă, iar cea guvernamentală este dezastruoasă. În fiecare zi, ne împrumutăm. Am văzut că domnul Cîţu prezenta ca pe o realizare faptul că s-a împrumutat la o dobândă mai mică, dar tot împrumut este!", a scris Niculae Bădălău pe Facebook.

"Nu au proiecte, nu au soluţii!"

"Pe de altă parte, România are două tipuri de venituri, în primul rând, cele fiscale. Potrivit unei statistici recente, încasăm doar 32% din TVA. Deci, evaziunea fiscală a crescut fantastic, în timp ce fiscalizarea produselor din străinătate a scăzut. Apoi, prin Guvern, România este cel mai mare proprietar de terenuri, de gaze, apele minerale, toate rezervele naturale. Cu toate acestea, anul trecut, statul român avut undeva peste 340 de milioane încasări din astfel de venituri. Infim!

În acelaşi timp, procesul de repunere pe picioare a Industriei României a fost stopat de Guvernul PNL. Nu poţi creşte, nu poţi construi, dacă nu produci! Iar o ţară care nu-şi colectează propriile venituri, nu are bani nici măcar pentru pensii şi salarii, pe care, evident, trebuie să îi ia de la investiţii.

Toţi din Guvernul Orban vorbesc numai despre controale, dar niciun ministru nu vine cu vreun proiect concret, nici la Dezvoltare, nici la Mediu şi aşa mai departe. Pentru că nu au proiecte, nu au soluţii!", apreciază Niculae Bădălău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel