Niculae Bădălău: PNL - USR, declaraţii contradictorii. Nu putem decât să ne îngrozim

Mihai Ciobanu / 04 sep 2019 / 23:39 Salveaza PDF Comentarii
Bădălău
Descriere foto: Bădălău

"Declaraţiile contradictorii ale liderilor PNL şi USR scot la iveală incapacitatea Opoziţiei de a prezenta un program de guvernare şi de a gestiona economia românească. Astfel de păreri neavizate, exprimate după 3 ani de bună guvernare, demonstrează că un guvern al Opoziţiei poate demola tot progresul economic înregistrat de România în guvernarea PSD", transmite Niculae Bădălău.

"Când PNL vrea impozitarea salariului minim, iar USR cere neimpozitarea aceluiaşi salariu, nu putem decât să ne îngrozim de rezultatele unei posibile guvernări a PNL alături de USR-PLUS.

Este evident că, în acest moment, PSD este singurul partid care știe să conducă România și care e determinat să asigure buna guvernare. Viziunea contradictorie a opoziţiei faţă de guvernare va afecta tot ce s-a obţinut în ultimii doi ani şi jumătate.

Măsurile contradictorii propuse de PNL şi USR-PLUS:

*vor afecta creșterea economică solidă şi susţinută;

*vor determina creşterea şomajului care în acest moment se situează la cel mai mic nivel din ultimii 31 de ani ;

*vor diminua creşterea accelerată a Produsului Intern Brut, creştere care a permis României să depăşească Grecia şi Portugalia;

*vor anula excedentul obţinut la bugetul de pensii și l-ar îngropa din nou în deficite de miliarde de lei;

*vor conduce la măriri de taxe aşa cum au mai făcut-o când au fost la guvernare partidele din opoziție şi vor afecta atractivitatea mediului de afaceri din România care se situează acum pe locul doi în topul statelor cu cea mai scăzută povară fiscală din Uniunea Europeană;

*vor inversa tendința descendentă a datoriei publice ca pondere în PIB", scrie ministrul Niculae Bădălău pe pagina sa de Facebook.

 

"Un guvern al partidelor din opoziție nu ar putea atinge creșterea de peste 57% a salariului net din România"

 

"Un guvern al partidelor din opoziție nu ar putea atinge creșterea de peste 57% a salariului net din România (pe total economie, privat și stat) și nici o creștere cu 45% a punctului de pensie. Nici creșterea puterii de cumpărare cu 22,5% la salariați și cu 15% la pensionari în doi ani și jumătate de guvernare, în ciuda unei inflații moderate, nu ar fi deloc o țintă de atins pentru un guvern al opoziției.

Toate aceste date economice și sociale arată că PSD a ridicat foarte mult ștacheta economică în această guvernare, iar declaraţiile liderilor opoziţiei demonstrează, de fiecare dată, că nu vor fi în stare să atingă aceeași performanță", a scris Niculae Bădălău pe pagina sa de Facebook.

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23